Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bolu’da D-100’e “yol” göründü

Bolu için “şehir anayasası” hazırlayan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kenti ikiye bölen ünlü D-100 karayolunun şehir dışına taşınacağını açıkladı. Başkan Yılmaz, denizle sahile bulunmayan şehir için Türkiye’nin en büyük...

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bolu için “şehir anayasası” hazırlayan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kenti ikiye bölen ünlü D-100 karayolunun şehir dışına taşınacağını açıkladı. Başkan Yılmaz, denizle sahile bulunmayan şehir için Türkiye’nin en büyük yapay plajını yapacaklarını bildirdi.
Bakanlar Kurulu kararı ile “Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” ilan edilen Bolu’yu “dünya markası” yapmak istediklerini belirten Başkan Yılmaz, “Bu amaçla Bolu için ‘Şehir Anayasası’ hazırladık” dedi. Projelerini şehrin bu anayasasına uygun olarak hazırladıklarını ifade eden Yılmaz, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
"Talana izin yok
Bolu ‘teşvik kapsamına alındı’ diye turizm alanlarımızın talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Koruma -kullanma dengesini kullanarak, makro bir turizm planlaması oluşturacağız. Plansız yapılaşmaya engel olacağız. 5 yılda yatak kapasitemizi 7 binden 20 bine çıkarmayı planlıyoruz.
Gölcük’e ’havadan’ ulaşım
Gölcük Tabiat Parkı ile Karacasu Yaylası arasında ulaşımı kolaylaştırmak için 40 milyon liralık teleferik projesine imza atıyoruz. Teleferikler 8 koltuk gondol tarzında 63 kişi kapasiteli olacak. Dikeyde yükselişi 494, eğimli uzunluğu ise 3258 metre olacak. Turizm Bakanlığı’nın onayını bekleyen proje seyahat süresini 9 dakikaya indirecek. Karasu Yaylası ile Gölcük Tabiat Parkı arasındaki mesafeyi 13 dakika 50 saniyeye indirecek 10 milyon bütçeli Dağ Kızağı projesini de hayata geçiriyoruz. 100 adet kazık çakılarak yapılacak proje ile dağ kızakları 30 yada 40 kilometre hızla turistlerin parka ulaşımını sağlayacak.
Musluklardan memba suyu
Bolu’nun meşhur kaynak suyu Karadere suları, içme suyu olarak musluklardan akacak. Yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğundaki tünelin tamamlanmasına az kaldı. Bolu’nun bir milyona kadar nüfusunun su ihtiyacını karşılayacağız.
Yapay plaj
Karaçayır olimpiyat Spor Kompleksi Projesi kapsamında Büyüksu Deresi’nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması için rehabilite çalışmalarının sonuna geldik. Derenin 1 kilometrelik kısmı gölet haline getiriliyor. Deniz kumuyla yapay plaj oluşturuluyor. Türkiye’nin en büyük yapay plajı Bolu’da olacak. Yüzmenin dışında kürek ve kano gibi sporları da yapılabilecek.
D-100’e yol görüntü
Bolu’da şehrin ortasında kalan D-100 karayolun şehrin dışına çıkarılacak. Karayolları yatırım programına alındı. Toplam 12 kilometrelik yeni yolun yapımı için ihaleye çıkıldı. Yolun bulunduğu alanı devralacak olan belediye burayı ‘Yeşil Yol’ olarak projelendirecek".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.