Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bolu’da 2 ülkeden gelen 70 kişi karantinaya alındı

TÜRKİYE’YE 2 FARKLI ÜLKEDEN GETİRİLEN VE ARALARINDA ÖĞRENCİLERİN DE BULUNDUĞU 70 KİŞİ, KORONA VİRÜS SALGININA KARŞI KARANTİNA ALTINDA TUTULMAK İÇİN BOLU’DA ÖĞRENCİ YURDUNA YERLEŞTİRİLDİ.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2020 23:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2020 23:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bolu’da 2 ülkeden gelen 70 kişi karantinaya alındı

Türkiye’ye 2 ülkeden getirilen ve aralarında öğrencilerin de bulunduğu 70 kişi, korona virüs salgınına karşı karantina altında tutulmak için Bolu’da öğrenci yurduna yerleştirildi.

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve vatandaşlar ülkeye getiriliyor. Moldova ve Yunanistan’dan akşam saatlerinde gelen toplam 70 kişilik grup geniş güvenlik önlemi altında Bolu İzzet Baysal Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Hayrettin Tokadi Yurdu’na yerleştirildi.

Polis, AFAD, UMKE ve Sağlık ekiplerinin hazır bulunduğu yurtta karantina altına alınanlar kayıtları yapıldıktan sonra kan örnekleri alınarak 14 gün boyunca kalacakları odalarına gönderildi.

Bolu’da, Türk Hava Yollarının (THY) düzenlediği uçuşlarla 10’u Kolombiya, 69’u Yunanistan, 23’ü İsveç, 138’i Fransa, 20’si Pakistan, 22’si Kazakistan, 34’ü Ukrayna, 42’si Bulgaristan ve 40’ı Moldova’dan toplam 398 kişi karantina altına alınmış oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.