Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bolu Kamu Hastaneler Birliği’nden “kaza ve cerrah” açıklaması

Bolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, D-100 karayolundaki kazada yaralanarak İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırılan genç ve göğüs cerrahisi uzmanı konusunda basında çıkan haberlere ilişkin...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, D-100 karayolundaki kazada yaralanarak İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırılan genç ve göğüs cerrahisi uzmanı konusunda basında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.
Bolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, “İlimiz yerel gazetelerinde Bolu D-100 Karayolunda yaşanılan kaza ve sonrasında göğüs cerrahisi uzmanı konusunda çıkan haberlere ilişkin olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlamak üzere, bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bolu D-100 Karayolunda yaşanılan kaza sonrasında 20 yaşındaki Levent Tabak, 11 Temmuz 2016 tarihinde saat 18.06’da 112 acil yardım ambulansı ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilmiştir. Gerekli tüm tetkik ve acil müdahaleler zamanında yapılmış, hastada pnömotoraks olması sebebiyle acil uzmanımız tarafından göğüs tüpü takılmıştır. Hastanın değerlendirilmesi sonrasında, beyin cerrahisi, genel cerrahi ve ortopedi uzmanlarınca acil şartlarda cerrahi müdahale düşünülmemiş ve hastanın yoğun bakımda takip ve gözleminin yapılması uygun görülmüştür” dedi.
Tahaoğlu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde görev yapan tek göğüs cerrahi uzmanının 20 Mayıs 2016 tarihinde ilimizden ayrılışını yaparak bir başka ilde üniversite hastanesinde akademisyen olarak görev yapmaya başlaması ve Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan diğer göğüs cerrahisi doçentinin ise yıllık izinde olması sebebiyle, göğüs cerrahisi uzmanının da olduğu bir merkezde takip ve gözleminin yapılmasının daha uygun olduğu düşünülmüş ve 112 Acil sevk koordinasyonuyla Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine 00:01’de sevki sağlanmıştır. Kurumumuz tarafından göğüs cerrahi uzmanı için kurum içi, açıktan atama ve devlet hizmet yükümlülüğü kuraları gibi planlanan tüm kuralarda göğüs cerrahi uzmanı için resmi olarak talepte bulunulmuştur.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.