Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bölge Huzura Kavuştu, Doğal Güzellikler Objektiflere Yansıdı

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki terör operasyonları sonrasında huzurun hakim olduğu illere giden Kayserili fotoğrafçılar, bölgedeki güzellikleri fotoğrafladı.Kayseri’de faaliyet gösteren Ulusal Fotoğraf Amatörleri Derneği’nden...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki terör operasyonları sonrasında huzurun hakim olduğu illere giden Kayserili fotoğrafçılar, bölgedeki güzellikleri fotoğrafladı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Ulusal Fotoğraf Amatörleri Derneği’nden Yaşar Şahmetlioğlu ve Amazonlar Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği’nden Gül Soydan ile birlikte bir grup fotoğrafçı, 2017 yılı bahar ayında düzenlemeyi planladıkları Diyarbakır, Bingöl, Muş, Van ve Hakkari illerine keşif amaçlı gezi düzenledi.
Gezi kapsamında fotoğrafçılar ilk olarak Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ı makamında ziyaret etti. Vali Toprak, ziyarette bölgenin terörden tamamen arındırılarak doğa turizmine kazandırılacağını belirterek, Türkiye’nin her köşesinden insanın Hakkari’ye rahatlıkla gelerek doğal güzellikleri görmeleri gerektiğini ifade etti.
Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Noyan ve Okul Müdürü Kerem Onay’ın refakatinde Konak Kilisesi, Dere İçi Travertenleri ve Urartular dönemine ait kaya mezarları inceleyerek fotoğraf çekti.
Hakkari’de bulunan doğa ve fotoğraf severleri Kayseri’ye davet ettiklerini bildiren Yaşar Şahmetlioğlu, "Geçmişte bir arada yaşamış, şimdi de bir arada yaşayan insanlar olarak, bölünmez bir bütünün parçasıyız. Türkiye’nin hiçbir köşesinde terör olayları yaşanmasını istemiyoruz. Kardeşçe huzur içinde yaşamak bölgedeki insanların da dileği" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.