Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boğaziçi mezunlarından yurt dışında darbeye karşı lobi atağı

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (bümed) Başkanı Murat Öngör, Açıklamalarda Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Boğaziçi mezunlarından yurt dışında darbeye karşı lobi atağı
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), dünya genelinde 1,5 milyon kişiyi temsil eden dünyanın önde gelen üniversitelerinin mezun derneklerine ve yurt dışında yaşayan Boğaziçi mezunlarına yönelik Türkiye’de yaşanan darbe girişimi konusunda bilgilendirme çalışmaları başlattı.
BÜMED, kendi muhatabı olan dünya genelinde yaklaşık 1,5 milyon kişiyi temsil eden 50 civarında üniversite ve mezun derneği ve üniversiteyi 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi konusunda doğru bilgilendirmek amacıyla girişimde bulundu. BÜMED Başkanı Murat Öngör, “15 Temmuz gecesinde demokrasiye, insan haklarına, parlamenter sisteme yönelik kabul edilemez bir darbe girişimi yaşandı. Bunlar biz Boğaziçi mezunlarının, bizim üyelerimizin en temel değerleri. Bu değerler, Batı dünyasının da temel kavramları. Oysa maalesef darbe girişimin yaşandığı ilk günlerden itibaren Batı medyasında ve kamuoyunda Türkiye’de yaşananların eksik ya da yetersiz kavrandığını gözlemledik. BÜMED yönetimi olarak bu kapsamda ne yapabiliriz diye çalıştık. Öncelikli olarak bizim Batı dünyasında muhatabımız olan üniversiteler ve bunların mezun derneklerini bilgilendirmeyi hedefledik. Örneğin bu kapsamdaki Harvard Mezunlar Derneği’nin 323 bin üyesi, Yale’in 320 bin, MİT’nin 120 bin mezun üyesi var. Bunlar zaten ilgili ülkelerde, ABD’de karar verici kamuoyu oluşturucu konumdaki insanlar. Elbette Batı dünyasında doğru bilgilerin duyurulması için her sivil toplum kurumunun kendi muhatapları ile bu kapsamda bilgilendirme yapmaları gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Bu girişimlerinin sadece birkaç haftayı kapsamayacağını, ilerleyen dönemde de üstlerine düşen sorumluluğu ısrarcı bir şekilde yerine getireceklerini kaydeden Öngör, “Lobi, kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları, ancak paydaşlarınıza düzenli bir şekilde doğru bilgilerin aktarılması ile oluşabiliyor. O nedenle birkaç seferlik, bir dönemle sınırlı bilgilendirmeler etkili olmaz. Bu nedenle biz muhataplarımızı düzenli şekilde bilgilendirmeye devam edeceğiz. Yine muhatabımız olan mezun derneklerine bu darbe girişimi konusunda bilgi ihtiyacı duydukları takdirde kendilerini bilgilendirmekten memnuniyet duyacağımızı da hatırlatıyoruz” diye konuştu.
BÜMED’in yurt dışında muhatabı olan mezun dernekleri ve üniversitelere gönderdiği bilgilendirme mektubu ise şöyle:
"Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) olarak 15 Temmuz gecesi ülkemiz demokrasisi, Cumhuriyet ilkeleri, insan hakları ve özgürlüklerine karşı yaşanan kabul edilemez darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili yurt dışında yaşayan mezunlarımız ile yakın işbirliği içinde olduğumuz paydaşlarımız, dünyanın önde gelen üniversitelerinin mezun derneklerini bilgilendirmek istiyoruz. Demokratik parlamenter sistem ile ülke birlik ve bütünlüğüne yönelik bu darbe girişimine karşı TBMM çatısı altında tüm siyasal partilerin ve toplumun farklı kesimlerinin ortak bir duruş sergilemesini ülkemiz açısından çok önemli ve anlamlı buluyoruz. Bu süreçte özellikle uluslararası medyada yer alan eksik bilgi ve analizlere yönelik olarak ülkemizin sadece demokratik yollarla seçilmiş ve milletimizin meşru desteğini alan yönetimlere emanet edilebileceğinin, önemle altını çizmek istiyoruz. Ülke olarak, birlik ve beraberlik içerisinde ve ortak iradeyle bu sıkıntılı süreci atlatacağımıza, siz mezunlarımız ile uluslararası iş ortaklarımızın da destekleriyle ülkemizin eskisinden daha güçlü bir demokrasiyle yoluna devam edeceğine inancımız tamdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.