Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boğaziçi Köprüsü’nden Bisikletle Geçerek Tıp Bayramı’nı Kutladılar

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında sağlıklı yaşamda bisikletin önemine dikkat çekmek için bisiklet turu düzenlendi. Tur kapsamında Boğaziçi Köprüsü’nü bisikletle geçen katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.14 Mart Tıp...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında sağlıklı yaşamda bisikletin önemine dikkat çekmek için bisiklet turu düzenlendi. Tur kapsamında Boğaziçi Köprüsü’nü bisikletle geçen katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.
14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bisiklet turu düzenlendi. Doktorların yanı sıra her meslek grubundan vatandaş, sağlıklı yaşamda bisiklete farkındalık oluşturmak için Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya geldi. Şişli’de başlayan bisiklet turu, polisin de aldığı güvenlik önlemiyle, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Boğaziçi Köprüsü üzerinden Haydarpaşa’ya kadar devam etti. Köprü üzerinden bisikletle geçen grup, selfie çekerken renkli görüntüler oluşturdu.
"BİSİKLET GÜNDELİK HAYATIN İÇERİSİNDE OLACAK"
Bisiklet turu öncesi açıklama yapan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, 14 Mart etkinlikleri kapsamında böyle bir organizasyon gerçekleştiğini ifade ederek, "Kalbin için Pedalla’ grubunun İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği bir etkinlik bu. Bisikletseverler buradalar. Bu etkinlikle de tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerini ortaya koymuş oluyoruz. Bisikletle böyle bir etkinlik yapıyor olmak gelecek için benim beklentilerimi karşılamıyor. Artık bisikleti spor malzemesi olarak görmekten öte gündelik hayatın içerisine giydirilmiş bir enstrüman olarak kullanmamız gerektiğini düşünenlerdenim. Umut ediyorum ki 10 sene sonra bisikletle bir grup oluşturalım demeyeceğiz. Çünkü herkes sabah evden çıkarken bisikletine binip işine gidiyor olacak. Bisiklet gündelik hayatın içerisinde olacak" dedi.
"DÜNYADA 3 MİLYON İNSAN HAREKETSİZLİKTEN ÖLÜYOR"
Etkinliğe katılan doktorlardan Hamza Müslümanoğlu, bisikletin önemine dikkat çekerek, "Hareketsizliği ortadan kaldırmaya yönelik bir farkındalık oluşturmak noktasında katkımız olur ümidiyle buradayız. Dünyada kalp hastalıklarının 3’te 1’i, meme ve kolon kanserlerinin de yaklaşık 5’te 1’i hareketsiz sebebiyle oluşuyor. Dünya 3 milyon insan hareketsizlik sebebiyle ölüyor. Dolayısıyla koruyucu hekimlik noktasında hareket gerçekten çok önemli" diye konuştu.
Bisiklet turuna katılan Mazhar Gençay ise tıpçıların bayramını kutladığını söyleyerek, "Tıp çalışanlarının haftasını, bayramını kutluyorum. Güzel bir etkinlik. Geçen yıl da yapılmıştı, yine katılmıştık" şeklinde konuştu.
Etkinliğe katılan mühendis Zeynep Hanım ise, bisiklete farkındalık oluşturarak, "İnsanları bisiklet sürmeye davet ediyorum. Biz dün bir tur yaptık inanın, kimseye zarar vermeden, çevreye zarar vermeden arabalardan daha hızlı gittik. İnsanları sağlıklı yaşam için pedal çevirmeye davet ediyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.