Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Böbrek yetmezliğine 13 yaşında yakalandı, 11 yıl sonra nakille kurtuldu

Elazığ’da 13 yaşında yakalandığı böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 gün diyalize giren genç kız, 11 yıl sonra gelen organ nakli ile hayata yeniden tutundu.13 yaşında enfeksiyondan dolayı böbrek hastası olan 24 yaşındaki Sema Güler,...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Böbrek yetmezliğine 13 yaşında yakalandı, 11 yıl sonra nakille kurtuldu

Elazığ’da 13 yaşında yakalandığı böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 gün diyalize giren genç kız, 11 yıl sonra gelen organ nakli ile hayata yeniden tutundu.

13 yaşında enfeksiyondan dolayı böbrek hastası olan 24 yaşındaki Sema Güler, 11 yıldır haftada 3 gün diyalize giriyordu. Umutları tükenme noktasına gelen Güler’e, Adıyaman’da geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Yağmur Boybey’in bağışlanan böbreği umut oldu.

Adıyaman’dan Elazığ’a gönderilen Boybey’in böbreği, 11 yıldır nakil bekleyen Sema Güler için uyumlu olduğu belirlendi. Yapılan tetkikler sonrası Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nde operasyona alınan Güler, 2 saatlik başarılı geçen ameliyatın ardından hayata yeniden tutundu.

Küçük yaşta böbrek hastası olduğunu belirten Sema Güler, “Böbreklerim bitmişti. Artık diyalize gitmekten bıkmıştım. Böbrek çıktı diye aradılar. Acil gelirsen nakil yapılacak dendi. Gittim ve organ bana uydu. Çok mutluyum" diyerek duygularını aktardı.

Ölene kadar diyalize bağlanacağını düşündüğünü ancak nakil ile hayata yeniden tutunduğunu aktaran Güler, kendisi gibi ailesinin de çok mutlu olduğunu ve yeniden doğduğunu kaydetti.

Güler’in 11 yıldır diyaliz programında olduğunu ifade eden FÜ Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Cem Özcan, “Bunun 7 yılına periton olarak, 4 yılına da hemodiyaliz hastası olarak devam ediyordu. Kendisi uzun zamandır böbrek bekliyordu. Adıyaman’da ki 21 yaşındaki bir kardeşimizden çıkan organı kendisinin de kabul etmesi üzerine operasyon yapıldı. Şuanda durumu gayet sağlıklı” diye bilgi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.