Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM Konferansından Gaziantepli Öğrencilere İki Ödül

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, Mediterranean Model United Nations-Akdeniz Modeli Birleşmiş Milletler Konferansı’ndan iki ödülle döndü.Antalya’da düzenlenen ve FIFA, SOCHUM, MARVEL ve NATO komitelerinden oluşan MEDMUNTR 2016...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, Mediterranean Model United Nations-Akdeniz Modeli Birleşmiş Milletler Konferansı’ndan iki ödülle döndü.
Antalya’da düzenlenen ve FIFA, SOCHUM, MARVEL ve NATO komitelerinden oluşan MEDMUNTR 2016 Konferansı’na Türkiye ve yurt dışından çok sayıda üniversite ve liseler katıldı. Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Zeynep Simgül Büyükbeşe NATO Komitesinde İtalya’yı temsil ederek, gündemdeki Suriye sorunlarına İtalya’nın bakış açısıyla çözüm önerileri sundu. Üniversite öğrencilerinin de yer aldığı NATO Komitesinden Zeynep Simgül Büyükbeşe “Special Mention/HonorableMention” Özel Ödül ve Seçkin Delege ödülünü kazandı.
MARVEL Komitesinde ise öğrenciler sanal dünya karakterlerini temsil ederek sanal dünyanın sorunlarını tartıştı. Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Burcu Erkılıç “Thor Girl” karakterini, Başak Umay Kuday “Deadpool” karakterini ve Çağnur Kutsal ise “Ironman” karakterini temsil etti. Çağnur Kutsal “Outstanding Delegate Award” Seçkin Delege ödülüne değer görüldü.
“Special Mention/Honorable Mention” Özel Ödül ve Seçkin Delege ödülü kazanan Zeynep Simgül Büyükbeşe, “MEDMUNTR konferansında NATO komitesinde görev aldım. Komitedeki çalışmalarım neticesinde ‘Outstanding Delegate Award’ yani Seçkin Delege ödülüne layık görüldüm. Bu ödülü almanın mutluluğunu yaşıyorum. Emiyan konusunda kendimi daha çok geliştirmeyi hedefliyorum” dedi.
’IRONMAN’ ÖDÜL GETİRDİ
MARVEL komitesinden “Ironman” karakteriyle “Outstanding Delegate Award” Seçkin Delege ödülüne değere görülen Çağnur Kutsal, “İki arkadaşımla birlikte Marvel komitesinde görev aldım. Marvel Komitesinde Ironman karakteriyle temsil ettim. Komitemizde gerek yurt içinden gerek yurt dışından bir çok katılımcı vardı. Bu komitede Marvel evreninde geçen iç savaşı tartıştık. Marvel evreninin takıma bölünmesiyle ortaya çıkıyor. İki takımın birinin başında ’Ironman’ olarak ben vardım. Diğerinin başında ise Kaptan Amerika karakteri vardı. Komitemdeki çalışmalarımdan dolayı ‘Outstanding Delegate Award’ yani seçkin delege ödülüne layık görüldüm. Bu ödül beni çok motive etti. İçimde daha fazla konferansa katılma ve bir konferansın başkanlığını yapma isteği doğdu” diye konuştu.
Marvel komitesi “Deadpool” karakterini temsil eden Başak Umay Kuday ise, "Üç arkadaşımızla birlikte çözüm önerileri yazdık. Bu çözüm önerileri komitede tartışıldı. Çok güzel bir münazara ortamı vardı. Biz çözüm önerilerimizi savunduk. İnsanlar bizleri çürütmeye çalıştı. Her şey bir yana çok güzel arkadaşlıklar edindik. Gerçekten MARVEL ve MEDMUN bizlere daha çok problem çözme becerisi ve kendini ifade etme becerisi kazandırdı” şeklinde konuştu.
Özel Sanko Okulları Yabancı Diller Direktörü Sultan Ulu ise yabancı dil eğitimine çok önem verdiklerini belirterek, “Okulumuzda İngilizce, Almanca ve İspanyolca dil eğitimi veriyoruz. Yaşadığımız 21. yüzyılı çok önemsiyoruz. Bunda dolayı Emiyen konferanslarına mümkün mertebe öğrencilerimizin katılım sağlamalarını destekliyoruz. 7-10 Nisan 2016’da MEDMUN konferansına katılım gösterdiler ve büyük başarılarla döndüler onun için onları tebrik ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.