Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM Heyeti Konteyner Kenti Ziyaret Etti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanı Mogens Lykketoft ve beraberindeki heyet, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki konteyner kenti ziyaret etti.Suriyeli sığınmacıların yaşamını sürdürdüğü konteyner kente gelen Lykketoft, eşi Mette Holm...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BM Heyeti Konteyner Kenti Ziyaret Etti
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanı Mogens Lykketoft ve beraberindeki heyet, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki konteyner kenti ziyaret etti.
Suriyeli sığınmacıların yaşamını sürdürdüğü konteyner kente gelen Lykketoft, eşi Mette Holm ve beraberindeki heyet Dış İşleri Bakanlığı temsilcisi Yavuz Özdemir ve kamp müdürü İbrahim Halil Demir tarafından karşılandı.
İdari binada verilen brifinge katılan Mogens Lykketoft, burada Suriyeli sığınmacıların yaşamlarını anlatan slaytı izledi kamp içerisinde Suriyelilere yönelik verilen hizmetlerle ilgili bilgi aldı.
Kamp içerisindeki eğitim alanlarını gezen heyet, anaokulunda eğitim gören öğrencilerin sınıflarını ziyaret ederek onların seslendirmiş olduğu ‘’Her yerde barış olsun’’ adlı şarkıyı dinlediler.
Kamptaki sosyal tesisi de gezen Lykketoft, bilgisayar odasında oyun oynayan Suriyeli çocukların oyunlarına eşlik ederek onlarla bir süre sohbet etti.
Ziyaretin sonunda konteyner kentteki alanları inceleyen Mogens Lykketoft ve eşi Mette Holm kendilerine eşlik eden bir Suriyeli çocuğuda yanına alarak birlikte gezdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.