Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlis’te 6 Ayrı Sığınak Ve Mağaraya Operasyon

Bitlis ili Hizan ilçesinde 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda 6 ayrı sığınak ve mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 17-18 Mart 2016...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitlis ili Hizan ilçesinde 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda 6 ayrı sığınak ve mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 17-18 Mart 2016 tarihleri arasında Bitlis ili Hizan ilçesinde 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kazım Akkuş-3 operasyonunun düzenlendiği bildirildi. Buna göre, operasyonda tespit edilen 6 ayrı sığınak ve mağarada; 4 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bunlara ait 7 adet şarjör ve 297 adet mühimmat, EYP yapımında kullanılan 4 adet tüp, 1 adet akü, 8 adet pil blokları, kablo ve çok miktarda örgütsel doküman, yaşam ve yiyecek malzemeleri ele geçirildi.
Yapılan açıklamada, söz konusu malzemelerin Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yerinde imha edildiği ve silah, mühimmat ve örgütsel dokümanlarla ilgili olarak balistik inceleme ve adli işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.