Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlisli genç yazar ikici kitabını çıkardı

Bitlisli genç yazar Ufuk Olcay, “Nakiller” adlı kitabından sonra “Doğunun Çocukları” adlı kitabının da çıkararak tanıtımını yaptı.Bitlis’in en genç yazarı olan Ufuk Olcay’ın ikinci eseri olan “Doğunun Çocuğu” adlı kitabının...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitlisli genç yazar ikici kitabını çıkardı

Bitlisli genç yazar Ufuk Olcay, “Nakiller” adlı kitabından sonra “Doğunun Çocukları” adlı kitabının da çıkararak tanıtımını yaptı.

Bitlis’in en genç yazarı olan Ufuk Olcay’ın ikinci eseri olan “Doğunun Çocuğu” adlı kitabının imza günü ise bir restoranda gerçekleştirdi. İlk kitabı olan “Nakiller” eseri anı türünde okuyucularına ulaşırken, Olcay’ın ikinci kitabı olan “Doğunun Çocuğu” adlı kitabını da kendi gözlemlediği şekilde yine anı türünde yazdı. Bu kitabın doğuda ki çocuklara bir umut ve ışık olmasını dileyen genç yazar Olcay, “Bu kitap doğu çocuğunun mağrur yüzünü anlatmaya çalışan, doğunun çocuğunda, insanında bulunan masumluğu dünyaya tanıtma projesi olarak ta tanımlayabiliriz. Aslında ilk amacım doğu insanının nasıl vatanına, milletine bağlı olduklarını batıya göstermekti. Çünkü bir doğulu batıya gittiğinde terörist gözüyle yaklaşılıyor, amacım bu tabuları yıkmaktı başarabildiysem ne mutlu bana. Kitabımı kaleme alırken çevremde yaşayan büyüklerimden dinlediğim anılar, 15 Temmuz hain darbe girişiminde doğu halkının o cesur duruşu beni derinden etkiledi ve bu dik duruşu anlamlandıran insanlarımızı kaleme almak istedim. Kitabımda temiz aşkları, ekmeği olmadan yaşamaya tutunan ve yinede vatana ihanet etmeden yaşayan insanları anlattım. Bu kitabı yazmam da benden desteğini esirgemeyen anneme, babama yanımda olmayan ama kalbimde olan Vefa ağabeyime, Sefa ağabeyime, teyzelerime, amcalarıma, kuzenlerime ve benden hem okul hayatımda hem yazarlık hayatımda desteğini esirgemeyen Serdar Durer hocama ve Fotoğraflarıyla bana destek olan Özkan Olcay’a teşekkürü bir borç bilirim. İmza günüme katılan değerli Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu’na beni yalnız bırakmayan tüm akraba, dost ve arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.