Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlis Valisi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı yaraları askerleri ziyaret etti

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis’in Tatvan ilçesi Yeşilmezra mahallesinde bu akşam üstü kirpi denilen zırhlı aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcı patlaması sonucu yaralanan...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 00:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 00:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitlis Valisi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı yaraları askerleri ziyaret etti
Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis’in Tatvan ilçesi Yeşilmezra mahallesinde bu akşam üstü kirpi denilen zırhlı aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcı patlaması sonucu yaralanan askerleri ziyaret ettiler.
Olayda yaralanan Üsteğmen ve Uzman Çavuşu hastaneden ziyaret eden Vali Çınar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz doktorlardan askerin sağlık durumları hakkında bilgiler aldı.
Patlamada hafif şekilde yaralanan askerler Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını söyledi.
Yaralı askerleri tek tek ziyaret eden Vali Çınar, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Bugün bir görev ifası sırasında Tugay Komutanlığımıza bağlı kirpi dediğimiz zırhlı araçta intikal esnasında Yeşilmezra dediğimiz mevkide menfeze yerleştirilen EYP’nn patlatılması sonucu bir Üsteğmen ve Uzman Çavuş olmak üzere 2 askerimiz yaralanmıştır. Yaraları hafif durumda. Üsteğmenimiz yarın inşallah taburcu olabilecek seviyede diğer askerimizin ise bacağında bir kırık var. Oda en kısa sürede tedavi olup taburcu olacaktır” diye konuştu.
Bugünlerde olayların fazlalaştığını belirten Vali Çınar, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti. “Bu olayların fazlalaşmasının ana nedeni Bitlis’in yüzde 70 coğrafi alanının dağlık olması ve geniş ormanlık alanlara sahip olması, bu ormanların meşelik ve fındıklık olmasında kaynaklı saklanma imkanlarının zemin bulduğu bir coğrafya olduğu biraz daha diğer illere nazaran rahat hareket edebilir görüntüleri var. Ama askerimiz jandarmamız ve özel harekatımız herkes bölgeyi de iyi biliyor. Bu fare gibi saklanan insanların hareket tarzını da iyi biliyor. Bununla ilgili olarak da bugüne kadar yapılan bir çok operasyon çalışmaları vardır hiçbir zaman boş durmuyorlar ama bundan sonrası da hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. Gereği yapılacak saklanmak, menfezlere bir şeyler yerleştirme ve adam öldürmek çok zor bir iş değildir” diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise, bölge halkının huzurunu kaçıran bu tür eylemlere fırsat verilmeyeceğini belirterek “ Bu hainlerin kökü kazınıncaya kadar operasyonlara devam edilecektir. Bölgedeki kardeşliğimizde devam edecektir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.