Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlis şehidini uğurladı

Şırnak’ta askeri üs bölgesine teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Bayram Kardaş (20), memleketi Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Uran köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.Silah arkadaşlarının omuzlarında...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ta askeri üs bölgesine teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Bayram Kardaş (20), memleketi Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Uran köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Silah arkadaşlarının omuzlarında köy meydanına getirilen şehit Piyade Er Bayram Kardaş için için Kürtçe ağıtlar eşliğinde cenaze tören düzenlendi. Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, kurum amirleri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldığı tören, saygı duruşunun ardından askerlerin havaya 3 el saygı atışı ile başladı. Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Müslüman ülkelerin büyük bir zulüm altında olduğunu söyledi. Vali Çınar, “Allah şehidimizin mekanını cennet eylesin. Bütün şehitlerimizin, bu uğurda can veren bütün geçmişlerimizin ve ahirete göçmüş olan gazilerimizin mekanları cennet olsun” dedi.
“İslam alemi sürünüyor, perişandır”
İslam dünyasının büyük bir saldırı altında olduğunu dile getiren Vali Çınar, “Müslüman evlatları, bütün Müslüman ümmeti büyük bir zulüm altında, ülkeleri işgal ediliyor. Şehirleri, köyleri bombalanıyor. Büyük, küçük, yaşlı, kadın demeden alenen öldürüyorlar. Bunu İslam alemi de seyrediyor. Bu seyir bir oyuna gelme, sapıtma, sapkınlığa ulaşmış Müslüman aleminin çocukları birbirini boğazlıyor ve birbirini boğazlarken yeryüzünde bugün egemen olan emperyalist dünyanın mafyası, zalim devletlere hizmet ediyor, uşaklık ediyor. Ama Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı var. Bu Müslüman çocuklarına silahları vererek, o silahları da onların petrollerinden, madenlerinde elde ederek, onların olanı çalarak, oradan karşılayarak, birbirlerini kırmak için verirken, bu zulüm kemale erdi. ‘Kemale eren zevale erer’ diyor büyüklerimiz. İnşallah bu zulüm zevale de erecektir. İslam alemi sürünüyor, perişandır” ifadelerini kullandı.
“Hepsi birden saldırıyorlar”
Bütün örgütlerin birden Türkiye’ye saldırdığını söyleyen Çınar, “Müslümanlar saldırı altında demiştim. En büyük saldırıda dünyada tek egemen kalmış bütün mazlum Müslümanların, Hıristiyan ve Müslüman olmayan mazlumların dahi umudu olan, doğasında yer alan Türkiye dimdik ayakta olduğu için, en büyük tehlike gördükleri için Türkiye’ye yönelik saldırılar var. Bunu önce PKK gibi, DAEŞ gibi, DHKP-C gibi, FETÖ gibi örgütlerle yapıyorlardı. Yapmaya da devam ediyorlar. Hepsi birden saldırıyorlar. Onların bir bir düşmesi ile birlikte bu egemen emperyalist dünyanın mafyası, zalim ülkeler bundan 100 yıl önce Çanakkale’ye ne amaçla geldilerse; bugün Suriye’ye, Irak’a da aynı amaçla geldiler. Bu hedefleri doğrultusunda, bütün hedefleri doğrultusunda bütün kötülükleri yapıyorlar. Ama Türkiye Çanakkale’de olduğu gibi dimdik bu zulmün, bu küffarın karşısında ayakta, evlatları ve dedeleri gibi can veriyorlar. Vatan olmazsa ne milli şuurumuz, onurumuz, haysiyetimiz ne de namusumuz kalır” diye konuştu.
“Buna emin olun ki bizim gidecek hiçbir yerimiz olmayacak”
“Allah, askerimizi, polisimizi, korucularımızı güçlü ve muzaffer kılsın” diyen Vali Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İşte bugün Ortadoğu’da zulme uğrayan ülkeler ecdadımızın bize miras bıraktığı İslam’ın büyük mirası olan kardeşlik duygusuyla bizim misafirimiz oluyorlar. Buna emin olun ki bizim gidecek hiçbir yerimiz olmayacak. Ama hiçbir yere de gitmeyeceğiz. Dedeleri gibi şehit olmayı bilen bu kardeşlerimiz sayesinde vatanımız ayakta; namusumuz ve şerefimiz dimdik ayakta. Şehitlerimize minnettarız. Allah askerimizi, polisimizi, korucularımızı güçlü ve muzaffer kılsın. Cenab-ı Allah ‘şehitler ölmez, onlar diridirler’ diyor. Cenab-ı Allah ‘ölmedi’ diyorsa doğrudur. Hepimizin içi yanıyor. Allah hepimize sabırlar versin. Başta ailesine başsağlığı ve sabır versin. Bu sülaleye minnettarlığımızı belirtmek isterim. Hepsini Allah korusun.”
Şehit babası Medeni Kardaş ise, oğlu Bayram ile 2 gün önce konuştuğunu belirterek, “Ben ayın 6’sında oğlum Bayram’la görüşmüştüm. Bana, ‘Baba benim mevziimin bir tarafında Doçka var, diğer tarafında MG-3 var. Diğerinde Bixi var. Sen oralara, diğer çocuklarına bak. Bana bir şey olmaz. Ben güven içerisindeyim’ dedi. Ayrıca ben bugün çok mutluyum. Şehit babasıyım. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Allah herkese bu şehitlik mertebesini nasip etmez. Orada konuştuğumuz tugay komutanı, Bayram’ın büyük bir mücadele vererek, kanının son damlasına kadar mücadele vererek şehit olduğunu söyledi. Hepiniz hoş geldiniz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehit cenazesi omuzlarda taşınarak köy mezarlığında defnedildi. Bayram Kardaş’ın terhisine 29 gün kaldığı ve bir kardeşinin ise uzman çavuş olduğu belirtildi.
Törenin ardından Bitlis Valisi Ahmet Çınar tarafından Türk bayrağı ve şehit fotoğrafı baba Medeni Kardaş’a teslim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.