Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlis Polis Meslek Eğitim Merkezinde mezuniyet töreni

Bitlis Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), bu yıl 20. dönem mezunlarını verdi.Bitlis Polis Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenen 20. dönem mezuniyet törenine katılan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, son günlerde gündemde olan Kudüs’ten bahsederek,...

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitlis Polis Meslek Eğitim Merkezinde mezuniyet töreni

Bitlis Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), bu yıl 20. dönem mezunlarını verdi.

Bitlis Polis Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenen 20. dönem mezuniyet törenine katılan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, son günlerde gündemde olan Kudüs’ten bahsederek, alınan kararın herkesi derinden üzdüğünü söyledi. Ustaoğlu, “Hepimizin ve tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olan Kudüs ile ilgili bir fitne ateşi yakılarak adeta Müslüman coğrafyası üzerinde tekrar hesaplar yapılmaya ve Müslümanları birbirlerine kırdırılmaya çalışılıyor. Hepimizin ciğerlerini dağlayacak olaylar baş gösteriyor. Yıllardır bölgede yaşayan Müslümanlara yapılan zulmü hep birlikte görüyoruz. Tarihte yapılan bu zulümler hiç karşılıksız kalmamıştır. Adeta filleriyle Kabe’yi yıkmaya gelen Ebrehe ordusu nasıl ki tarumar olmuşsa, Ebabil kuşları Ebrehe ordusunu bozguna uğratmışsa, bugün İslam coğrafyası üzerinde oynanan oyunlar da inanıyoruz ki bir gün bozguna uğrayacak. Biliyoruz ve inanıyoruz ki özellikle ülkemizin, Müslümanların ve tüm İslam aleminin ümidi ve tek umudu olan ülkemiz, yaptığı ve aldığı kararlarla yüzyıllardır İslam’a bayraktarlık yapan bu millet, mazlumların sesi olarak bölgede oynanan bu oyunların karşısında ülkemiz elinden gelen gayreti gösterecek. İnşallah tarihte olduğu gibi yine bu zalimler hüsrana uğrayacaktır” diye konuştu.

Mezun olan polis adaylarının şereflerin en güzeli olan bu millete hizmet etme noktasında görevlerinin başına gideceğini kaydeden Ustaoğlu, toplumun huzuru, güvenliği ve asayişini hep birlikte sağlayacaklarını dile getirdi. Polis adaylarının aldıkları eğitimle görevlerini layıkıyla yaparken; adalet ve eşitliğin en önemli kılavuzları olacağını belirten Ustaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Sosyal hukuk devletinin gereği olan insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü ve yasalar en önemli kılavuzunuz olacaktır. Ülkemizin geçirdiği şu kritik süreçte, özellikle 15 Temmuz’da yaşadığımız olaylar, bize bir kez daha göstermiştir ki gücünü yasadan değil, adeta bir meczuptan ve şarlatandan alarak bu ülkemize yaşatılan felaketi birlikte gördük. Onun için aklımızı ve aklınızı bir yerlere kiraya vermeye değil, aklınız bu memleketin yasaları ve anayasası olacaktır. Aklınızı bir yere kiraya vererek bir meczubun ve şarlatanın talimatlarıyla hareket etme değil, kılavuzunuz ve rehberiniz ülkemizin anayasası, yasaları ve diğer mevzuatı olacaktır. İnanıyorum ki göreve başladığınızda bu milletin ve devletin bölünmez bütünlüğü ile üniter yapımızın devamı için kılavuzunuz anayasamız ve yasalarımız en önemli rehberiniz olacaktır. 15 Temmuz’da nasıl ki bu memleket Ömer Halisdemir gibi kahramanları yetiştirdiyse, Fethi Sekin’ler bu memleketi kanlarıyla sulamışsa, göreve başladığınızda ülke, bayrak ve vatan için gözünüzü kırpmadan canlarınızı feda edeceğinize olan inancımız tamdır.”

Bitlis Polis Melek Eğitim Merkezi Müdürü Murat Abdullah Tombul ise, 220 polis adayını mezun etmenin ve teşkilata kazandırmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Dönem birincisi Oğuzhan Yıldırım’ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından Vali Ustaoğlu, dereceye giren polis adaylarına diplomalarını ve çeşitli hediyeler verdi. Tören geçişinin yapılmasının ardından kep atan polis adayları, mezun olmanın sevincini yaşadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.