Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitirme Tezi Seramik Şakayıklar, EXPO Tepesi’nde Açtı

“Çiçek ve çocuk” temasıyla 22 Nisan’da kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016 Antalya, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin bitirme tezi olarak hazırladığı şakayıklarla renklendi. Öğrenciler kendi...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Çiçek ve çocuk” temasıyla 22 Nisan’da kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016 Antalya, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin bitirme tezi olarak hazırladığı şakayıklarla renklendi. Öğrenciler kendi elleriyle yaptıkları 2 bin adet kırmızı seramik şakayığı EXPO Tepesi yamacına öğretmenleriyle birlikte yerleştirdi.
Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri bitirme tezi olarak ilginç bir projeye imza attı. 11 öğrenci “seramik şakayık” projesi kapsamında hem bitirme tezlerini hazırladı, hem de Türkiye’nin ilk EXPO’su olma özelliği taşıyan “Çiçek ve çocuk” temalı EXPO 2016 Antalya’ya seramik şakayık bahçesi kazandırdı.
Öğrenciler, projeleri kapsamında yaklaşık 2 aylık bir sürede hazırladıkları 2 bin adet şakayığı sergi alanında EXPO Tepesi yamacına yerleştirdi. Öğrencileri çalışmaları sırasında yalnız bırakmayan SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Başkanı Serap Ünal, “4. Sınıf öğrencilerinin bitirme tezi olarak EXPO 2016’nın ana teması şakayık çiçeğini konu olarak verdik ve 11 öğrenciyle birlikte yaklaşık 2 aya yakın bir süreçte yapıldı bunlar. Hepsi seramikten ve elde yapılmış şakayıklar. 2 bin adet şakayık var şu anda. Yapan öğrenciler son aşaması olan dikiminde de bulunuyorlar. En son halini kendileri görecekler” dedi.
Projenin hayata geçirilmesini anlatan Seramik Bölümü öğrencisi Cemile Sargın da, karar aşamasının ardından malzemeleri temin ettiklerini daha sonra da çiçeklere en iyi şekli nasıl verebilecekleri üzerinde detaylı çalışma yürüttüklerini söyledi. Sargın, “Hocalarımızın danışmanlığında güzel bir projeye imza attık” dedi.
Seramik Bölümü öğrencisi Ozan Delta ise Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016’ya Süleyman Demirel Üniversitesi Seramik Bölümü olarak katıldıkları ve kalıcı bir eser bıraktıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti. Delta şunları söyledi:
“Böyle bir çalışma gerçekten çok gurur verici. Biz de seramikten çiçek ve şakayık çiçekleri yaparak bu projeyi bitirmeyi düşündük ve bunu da gerçekleştirdik ve bu da size gurur veriyor.”
EXPO Tepesi yamacına yerleştirilen kırmızı renkteki seramik şakayıklar görselliğiyle sergi alanına renk katıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.