Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bisiklet tutkunlarını buluşturan kafe

Eskişehirli eski Milli Bisikletçi Osman Ertan, açtığı bisiklet konseptli kafe ile bisikletlileri bir araya getirmek ve bisikleti daha da sevdirmeyi amaçlıyor.Eskişehir’de iki hafta önce açılan bisiklet dekorlarıyla süslü Pedal Kafe, bisikletçilerin...

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bisiklet tutkunlarını buluşturan kafe
Eskişehirli eski Milli Bisikletçi Osman Ertan, açtığı bisiklet konseptli kafe ile bisikletlileri bir araya getirmek ve bisikleti daha da sevdirmeyi amaçlıyor.
Eskişehir’de iki hafta önce açılan bisiklet dekorlarıyla süslü Pedal Kafe, bisikletçilerin uğrak mekânı haline geldi. Kafeyi işleten bisiklet sevdalısı baba Osman ve kızı Esin Ertan, Eskişehir insanının bisiklet kullanmayı sevdiğini belirtti. Eskişehir’de birçok bisiklet grubunun varlığından bahseden ikili, açtıkları kafe ile amaçlarının bu grupları bisiklet çerçevesinde buluşturmak olduğunu ifade ediyor. İkili, bisikletin zaten insanları buluşturan bir kapı olduğuna inanıyor ve kendilerinin bir ikinci kapı açtıklarını ifade ediyor.
Eski Milli Bisikletçi olan Osman Ertan, 1963-1970 yıllarında aktif olarak bisiklet sporu ile uğraşmış ve uluslararası yarışmalara katılmış. Abisi Mustafa Ertan da kendisi gibi bisiklet sporcusu ve olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil etmiş. Ertan ailesi bisikletten bugüne kadar hiç kopmamış. Osman Ertan ve kızı Esin Ertan bugün hala aktif olarak bisiklet turlarına katılmaya devam ediyorlar. Osman Ertan kafeyi açma hikâyelerini şöyle anlatıyor,
Bisikletten hiç kopmadım
“Öncelikle bizim hiçbir ticari kaygımız yok. Ben aktif sporculuk hayatımdan sonra Eskişehir Şeker Fabrikasında çalıştım. Çalışırken de emekli olunca da bisikletten hiç kopmadım. Hatta emekli olunca sırf bisikletle haşır neşir olayım diye küçük bir tamir dükkanı açtım. Biz eski milli bisikletçiler olarak hala buluşur turlar düzenleriz. Abim ve diğer eski milli bisikletçiler federasyonun 2011 yılından beri düzenlediği Efsane Bisikletçiler isimli bir etkinlik sayesinde buluşma imkânı da buluyoruz. Abimle zaten neredeyse hep birlikteyiz. Bazen burada genç arkadaşların düzenledikleri turlara da birlikte katılırız. Kızım böyle bir teklifle geldi, ben de olumlu karşıladım.”
Mali müşavirlik mesleğini bıraktım
Bisikletle ilgilenenlerin oturup sohbet edecekleri, ortak etkinlik düzenleyecekleri bir alanın olmadığını ifade eden Esin Ertan ise, “Kendim mali müşavirim. Çocukluğumdan beri ben de bisikletlerin arasında idim, hatta kafenin girişine astığımız bisiklet benim çocukluk bisikletim. Bisikletle ilgili bir şeyler yapmayı seviyorum, bu sporun ülkemizde daha da gelişmesini isteyenlerdenim. Ben de babamla bisiklet turlarına katılmaya gayret gösteririm. Bisiklet benim ve ailemin bir tutkusu, hatta sevdası diyebilirim. Bu sebeple mesleğimi bırakarak babamla birlikte böyle bir yola girdim. Bu mekânı bizim gibi bisiklete tutkuyla bağlı olanlar, meraklılar gelsin buluşsun diye açtık. Bütün bisiklet grupları hiçbirini ayırt etmiyorum, her biri burada etkinlik düzenleyebilir, kapımız hepsine açık. Hatta gelsinler etkinlik düzenlesinler istiyoruz, bu kafeyi açma sebeplerimizden biri de bu. Bu sporu sevdirmek” şeklinde belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.