Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birlik ve beraberlik tablosu Malatya’yı süslemeye devam ediyor

MALATYA (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem’i ziyaret etti.Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından 15 Temmuz’da milli iradeyi hedef alan ve ülkede iç karışıklık...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 21:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MALATYA (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem’i ziyaret etti.
Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından 15 Temmuz’da milli iradeyi hedef alan ve ülkede iç karışıklık çıkarmayı amaçlayan ancak başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine karşı yurdun dört bir yanında oluşan birlik ve beraberlik tablosu Malatya’yı da süslemeye devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililerle birlikte MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem’i ziyaret ederek 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergiledikleri dik duruştan dolayı Erdem ve partililere teşekkür etti.
Ziyaretin birlik ve beraberlik adına çok önemli olduğunu söyleyen Erdem, birlik ve beraberlik havasının hiç bozulmamasını temenni etti. Erdem, “Ülkemizin başına 15 Temmuz akşamı çöken kara bulutlar şu anda dağılmış görünüyor ama bunun artçı sarsıntıları devam edecektir. Ben öncelikle bu kabus dolu gecede cansiperane görev yapan ve mücadele eden herkesten Allah razı olsun diyorum. Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanımız Hakan Kahtalı’nın bugün partimizi ziyaret etmesi çok büyük bir anlam taşıyor. Bu ziyaret birlik ve beraberliğin sembolüdür. Rabbim Malatya’da olduğu gibi tüm yurtta da bu birlik ve beraberlik havası içerisinde bundan sonra yaşamayı bizlere nasip eylesin” diye konuştu.
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren MHP’nin kendilerine destek verdiğini ve darbenin karşısında durduğunu ifade ederek, “Ben şahsım ve teşkilatım adına, bu onurlu direnişte bizlere destek veren ve bizleri yalnız bırakmayan başta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, onun Malatya’daki temsilcisi Mehmet Erdem Bey’e ve tüm Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Kahtalı, 15 Temmuz darbe girişiminin çok alçakça olduğunu belirterek Türkiye’nin birlik ve beraberlik içerisinde darbe girişiminin üstesinden geldiğini ve tüm Dünya’ya birlik ve beraberliğin ne olduğunu gösterdiğini dile getirdi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ders çıkarılması gereken bir olay olduğunu vurgulayarak, 15 Temmuzla birlikte Türkiye üzerinden yapılan hesapların ortaya çıktığını ifade etti.
15 Temmuz darbe girişimini önleme sırasında şehit olanlara da Allah’tan rahmet dileyen Çakır, “Bu 240 şehidimizi asla unutmayacağız, Ömer Halis Demirleri unutmayacağız, o tankların üzerine çıkan gençleri ve kadınları asla unutmayacağız. Ama esas unutmayacağımız kesim de o vatana ihanet etmiş ihanet şebekesidir. Bunlarla mücadelemizin sürmesi gerek. Ben bu vesile ile 15 Temmuz sürecinde sahada olan, mücadele eden Milliyetçi Hareket Partililere teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin duruşu da onurlu bir duruştu. Rabbim inşallah bize bir daha böyle bir darbeyi yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz’un Türkiye’nin aydınlık günlere çıkmasına vesile olacağını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “15 Temmuz Türkiye için çok önemli bir tarih olacak. 15 Temmuz belki Türkiye Cumhuriyetinin Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti ama Türkiye’nin aydınlığa çıkmasında önemli bir dönüm noktası oldu” ifadelerine yer verdi.
Çalık konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Türkiye’de ilk defa siyasi partiler arasında çok güçlü bir birlik ve beraberlik yaşandığının altını çizen Çalık, “Tüm siyasi partilerimiz, kendi kulvarlarındaki söylemlerini bir tarafa bırakarak bir araya geldi ve tek vücut oldu. 15 Temmuz gecesi ilk açıklamayı yapan Devlet Bahçeli kendine ve partisine yakışan dik duruşu gösterdi. O açıklamayla birlikte Milliyetçi kardeşlerim sokaklara, caddelere döküldü ve son ana kadar demokrasi nöbetinden vazgeçmedi. Bayrağına, vatanına ve devletine sahip çıktı. Ben bu vesile ile başta Devlet Bahçeli Genel Başkanımıza, Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem ağabeyimize, tüm teşkilat mensuplarına ve MHP’ye gönül vermiş tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Her şerden bir hayır doğar derler ya, 15 Temmuz’dan sonra da birlik ve beraberlik doğmuştur. Bizim, bu birlikteliğe zeval getirecek hal ve hareketlerden uzak durmamız gerekir” diye konuştu.
Amerika ve Avrupa Ülkelerinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e karşı farklı tutum ve davranışlar sergilediğini aktaran Çalık, “Amerika FETÖ ’nün başındaki adamdan bahsederken ‘Yaşlı, hasta vaiz’ ‘Emekli vaiz’ gibi, Almanya ise ’Pensilvanya dağlarında yaşayan hasta ve yaşlı adam’ diye niteleme yapıyor. Bu terör örgütünün başındaki adam ‘Zehirli yılan’dır. Bu zehirli yılan tam kırk yıldır devletimizin kılcal damarlarına sinsice girmiş, tüm kurum ve kuruluşlarımıza yerleşmiş ve altın vuruşunu da 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmek istemiştir. O ne emekli bir vaizdir, ne de yaşlı bir adamdır. O tek kelime ile ‘Zehirli bir yılan’dır. O Türkiye Cumhuriyetinin varlığına, birliğine, dirliğine kastetmiş terörist başıdır” dedi.
FETÖ ile beraber hareket eden birçok terör örgütünün de var olduğunu söyleyen Çalık, “Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar dolaştırmak isteyenler var. PKK’nın saldırıları 15 Temmuzdan sonra dahi devam ediyor. PKK’nın FETÖ’den hiçbir farkı yok. İkisi de eli silahlı kanlı terör örgütleridir. Biz DEAŞ, PKK ve FETÖ ile sonuna kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.