Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı

Sivil Toplum Kuruluşları, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na İstanbul Eylem Planını değerlendirdikleri bir rapor sundu.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun verdiği karar doğrultusunda En Az Gelişmiş Ülkeler İstanbul Eylem Planı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivil Toplum Kuruluşları, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na İstanbul Eylem Planını değerlendirdikleri bir rapor sundu.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun verdiği karar doğrultusunda En Az Gelişmiş Ülkeler İstanbul Eylem Planı’nın Değerlendirme Toplantısı Antalya’nın Belek bölgesinde devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , BM Genel Sekreter Yardımcısı, Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Kıyısı Olmayan Ülkeler ve Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi (UN-OHRLLS) Gyan Chandra Acharya başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarda heyetler ikili görüşmelerle en az gelişmiş 48 ülkenin ekonomik geleceğini görüşüyor.
Sivil toplum örgütü temsilcileri, İstanbul Eylem Planı’nın Değerlendirme Toplantısı’ndan bu yana geçen süreyi bir deklarasyon hazırlayarak Acharya’ya sundu. Deklarasyonu En Az Gelişmiş Ülkeler İzleme Koordinatörü Guari Prahhan ortak bir basın toplantısı ile Genel Sekreter Yardımcısı Acharya’ya takdim etti. Acharya, en az gelişmiş ülkelerden çok sayıda sivil toplum kuruluşunun İstanbul Eylem Programı’nı değerlendirme sürecine katkıda bulunduğunu kaydetti.
Sivil toplumun önemli bir parça olduğunu belirten Acharya, "Kamu, özel sektör, basın, akademisyenler herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor ki ekonomiler dönüşebilsin, en az gelişmiş ülkeler birtakım hamlelerde bulunabilsin, onlar için koyduğumuz hedefler gerçekleşebilsin" dedi.
Koordinatör Prahhan Türkiye Cumhuriyeti’ne sürece katkı sağladıkları için teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında sivil toplum kuruluşları olarak pek çok konuda bir mutabakat sağladıklarını söyledi. En az gelişmiş ülkelerde yaşayan insanların açlıkla mücadele ettiğini belirten Prahhan, "Bu ülkelerde çok ciddi sıkıntılar olduğunu görüyoruz. İnsanlar hayatta kalmak için çalışıyorlar. İstanbul Eylem Programı burada çok önemli bir enstrüman ve sürece çok önemli katkıları oldu. 8 öncelik alanı belirlenmişti. Geçtiğimiz 3 gün boyunca STK’lar olarak bir araya geldik. Umuyoruz ki bizim ortaya koyduğumuz sonuç dikkate alınacaktır" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.