Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir-sen’den Konsoloslara Tepki

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası(Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Türkiye, bir müstemleke değildir; bağımsız, güçlü ve de kudretli bir devlettir. Türk yargısı da, Türk hakimleri de bağımsızdır. Konsolosların...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası(Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Türkiye, bir müstemleke değildir; bağımsız, güçlü ve de kudretli bir devlettir. Türk yargısı da, Türk hakimleri de bağımsızdır. Konsolosların bu tavrı tartışmasız adil yargılamaya ve yargı görevi yapanlara baskıdır” dedi.
Bem-Bir-Sen Samsun Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever ve Bem-Bir-Sen üyeleri katıldı. Basın açıklaması yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, taşeron konusunun çözümü noktasında atılan adımları olumlu karşıladıklarını belirterek, "Taşeron sisteminin sürdürülebilir olmadığı ve taşeron sisteminin iflas ettiğine yönelik tespitlerimiz sonuç verdi. Toplumun birçok kesimini derinden ilgilendiren taşeron sorununa ilişkin Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan ’kadro müjdesini’ büyük bir memnuniyetle karşıladık. Kamuda kangren haline gelen taşeron sorununa çözüm ararken, yeni bir karmaşa oluşturulmamalıdır. Sorunlar ve çözümler sosyal diyalog yoluyla tartışılmalı ve kararlaştırılmalıdır" diye konuştu.
"MİLLET OLARAK BU OYUNLARI BOZACAĞIZ"
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Turgay, "MİT TIR’ları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek için mahkemeye gelen konsoloslar yetkilerini, hadlerini aşması ve birlikte hareketle Türk yargısını etkilemeye çalışmaları da kabul edilemez. Türkiye, bir müstemleke değildir; bağımsız, güçlü ve de kudretli bir devlettir. Türk yargısı da, Türk hakimleri de bağımsızdır. Konsolosların bu tavrı tartışmasız adil yargılamaya ve yargı görevi yapanlara baskıdır. Bu, hukukumuzda suçtur ve asla kabul edilemez. Yeni ve insan odaklı bir anayasa istiyoruz. Adalet ve hukukun evrensel boyutları ile hakim olmasını istiyoruz. TBMM’de milletin egemenliğinin, liyakatli vekiller eliyle tesis edilmesini istiyoruz. Her türlü vesayetten arınmış bir yönetim şekli istiyoruz. Terör acımasız ve kanlı yüzünü önce Ankara’da, sonra Belçika’da ve son olarak Pakistan’da gösterdi. Bu alçak saldırıları, terörü, teröre destek verenleri, nefretle kınıyoruz. Hain saldırılar milletimizi asla yıldıramayacaktır. Dünyada ve bölgesinde güçlenen ülkemizin önü, yapılan hain saldırılarla kesilmek istenmektir. Üstlendiği büyük sorumlulukla dünya mazlumlarının umudu ve lideri olan Türkiye, dış mihrakların oyunları ile terörle dizayn edilmek istenmektedir. Ülkemizi karıştırmak isteyenler, kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Milletimiz sahip olduğu sağduyu ile provokasyonlara gelmeyerek, kararlı duruşunu gösterecektir. Millet olarak bu oyunları bozacağız. Ülkemiz dik duruşunu her zamankinde daha da dik durarak gösterecektir. Sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları birlik ve beraberlik içerisinde tek ses olarak teröre karşı koymalıdır" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.