Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir öğrenci evi bin liraya kurulabiliyor

Eskişehir’de sıfır ve 2. el eşya satışı yapan Nilgün Arslan isimli esnaf, kayıt döneminden itibaren satışların oldukça yoğun olduğunu söyledi. Arslan, sosyal medya üzerinden eşya almak isteyen öğrencileri de dikkatli olmaları konusunda...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir öğrenci evi bin liraya kurulabiliyor
Eskişehir’de sıfır ve 2. el eşya satışı yapan Nilgün Arslan isimli esnaf, kayıt döneminden itibaren satışların oldukça yoğun olduğunu söyledi. Arslan, sosyal medya üzerinden eşya almak isteyen öğrencileri de dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Eskişehir’e yeni gelen veya eve çıkmak isteyen öğrenciler, eşya almak için ilk olarak spotçuların kapısını çalıyor. Sıfır ürün almak yerine 2. el eşya almayı tercih eden öğrenciler, eğitim sürelerini tamamladıktan sonra, bu ürünleri satarak fazla zarar etmemiş oluyor. Eskişehir’deki spotçular, her sene olduğu gibi, işlerinin bu sene de oldukça yoğun olduğunu söylüyor. Bir öğrencinin, evi 2. el eşyalarla yaklaşık bin TL’ye düzebileceğini belirten spotçular, fiyatın eşyalara göre artıp azalabileceğini aktarıyor. 2. el eşya ticareti yapan işletme sahipleri, son günlerde artan sosyal medya üzerinden yapılan satışlar hakkında da, öğrencileri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
“Bir evi bin TL’ye kurabiliriz”
Eskişehir’de 2. el ve sıfır eşya satışı yapan Nilgün Arslan isimli esnaf, kentte evlerin genelde 1+1 olduğunu, bu yüzden pek fazla seçenek olmadığını söyledi. Fiyatlar hakkında bilgi veren Arslan, “Eskişehir’de evler çoğunlukla 1+1 şeklinde dar ve küçük. O yüzden çok fazla seçenek yok. Öğrencilerin alacakları eşyalar yatak odası, oturma odası ve mutfak eşyaları olarak kısıtlanmak zorunda. İkinci elde ortalama bir fiyat söyleyecek olursak, bir evi bin TL’ye kurabiliriz. Ama bazı öğrenciler daha iyi olsun, sıfır olsun, 4 yıl kullanacağız diyorlar. O zaman da fiyatlarımız 2 bin ile 2 bin 500 TL’ye kadar çıkabiliyor” dedi.
“Beyaz eşyalarda 6 ay garanti veriyoruz”
Beyaz eşyaları servis kontrolünde sattıklarını, bu yüzden müşterilerine garanti verdiklerini aktaran Arslan, “Biz, beyaz eşyaları servis ile çalışıyoruz. Bütün müşterilerimizin hepsine 6 ay garanti veriyoruz. Herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında da birebir değişim yapıyoruz. Çamaşır makinesi ve buzdolapları 250 TL’den başlayıp, 500 TL’ye kadar yükselebiliyor. Öğrenciler genellikle LCD televizyonlar tercih ediyor ama yeni de bir ürün olduğu için pek fazla bizlere gelmiyor. Normal tüplü televizyonlar 75 TL’den başlayıp, 200 TL’ye kadar ilerliyor” ifadelerini kullandı.
“Öğrenciler internetten alışveriş yaparken dikkatli olsunlar”
Satışlardan memnun olduklarını, özellikle kayıt döneminden itibaren ürünlere yoğun ilgi olduğunu aktaran işletme sahibi Nilgün Arslan, internetten alışveriş yapan öğrencilere de uyarılarda bulundu. Nilgün Arslan şöyle konuştu:
“Her yıl öğrenci sayısı arttığı gibi, apart sayısı da artıyor. Apart kullanıp yeni eve çıkan öğrenciler ve kente yeni gelen insanlar var. Bu yüzden her yıl olduğu gibi bu sene de oldukça talep var. Özellikle kayıt döneminden itibaren satışlar bir hayli yükseldi. Öğrencilerin bir çoğu internetten alışveriş yapıyor, buradan satış yapan çok fazla kişi var. Ama bunların hiçbirinde garanti söz konusu değil. Geçen hafta şahit oldum; öğrencinin birisi internet üzerinden buzdolabı almış, eve gelince motorunun takılı olmadığını fark etmiş. Bunun gibi birçok şey yaşanabiliyor. O yüzden bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor. Eskişehir’e yeni gelen öğrencilerin bir sürü masrafı oluyor, üstüne birde böyle alışveriş yapıp paralarını çöpe atmasınlar. Öğrenciler bizden veya başka bir spotçu arkadaştan ürün aldıklarında, 2’nci el bile olsa her konuda yardımcı oluyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.