Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binlerce Mor Salkım Ve Erguvan Vatandaşlara Dağıtıldı

Üsküdar’da düzenlenen ’Geleneksel Mor Salkım ve Erguvan Dağıtım Şenliği’nda 3 bin adet mor salkım ve erguvan fidanı dağıtıldı. Fidanları vatandaşlarla birlikte diken Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da kişi...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üsküdar’da düzenlenen ’Geleneksel Mor Salkım ve Erguvan Dağıtım Şenliği’nda 3 bin adet mor salkım ve erguvan fidanı dağıtıldı. Fidanları vatandaşlarla birlikte diken Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da kişi başına düşen yeşil alan oranını dünya standartlarının üzerine çekmek istiyoruz” dedi.
Üsküdar’da ’Geleneksel Mor Salkım ve Erguvan Dağıtım Şenliği’ Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Üsküdar Yeni Valide Camii bahçesinde gerçekleştirildi. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen etkinlik kapsamında toplamda 3 bin adet mor salkım ve erguvan fidanı dağıtıldı. Her yıl 15 Nisan ve 15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen festivalde bin 500 adet mor salkım fidanı vatandaşlara dağıtılırken, geri kalanı Üsküdar Belediyesi tarafından kamu kurum ve kuruluşları bahçelerine, parklara ve cami avlularına dikildi.
"KİŞİ BAŞI DÜŞEN YEŞİL ALAN ORANINI DÜNYA STANDARTLARININ ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ"
Üsküdar Yeni Valide Camii bahçesinde fidanları dikip sulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Mor salkımın ve erguvanın dünyada en çok yakıştığı ilçe aşağıdakilerden hangisidir diye sorsalar bence hiçbir şık yazmaya gerek yok cevap Üsküdar’dır. Biz Üsküdar Belediyesi olarak inşallah bir hedefimiz var. Üsküdar’da kişi başına düşen yeşil alan oranını dünya standartlarının üzerine çekmek istiyoruz. Şu anda Avrupa’da bu oran 7-8 metrekaredir. Biz de ise şu an 8.2 metrekaredir. Hedefimiz 2019’da 10 metrekareyi geçmek istiyoruz. Bu gibi planlarımızla o hedefi de yakalayacağımıza inanıyorum. Mor salkım ve erguvan şenliği etkinliğimizin bu yıl 10’uncusunu düzenliyoruz. Üsküdar’ımızın bu tür şenlikler ve festivaller gibi faaliyetler noktasında çok güzel alışkanlıkları var. Örnek verecek olursak kitap festivali, turizm festivali ve Ramazan şenliklerimiz ve bu mor salkım ve erguvan şenliğimizi sayabiliriz. Bunlar aslında insanların ruhuna ve ruhunun güzelliklerini dışarı yansıtan önemli etkinlikler. Birazdan inşallah belediyemizin önünde bin 500 adet mor salkım ve erguvan dağıtımı yapacağız. Daha sonra Üsküdar’ımızın çeşitli sokak ve caddelerinde buradaki gibi dikimler yapacağız. Tek bir gayemiz var. Daha mutlu Üsküdar, daha huzurlu bir Üsküdar ve daha çiçekli yeşil bir Üsküdar olsun istiyoruz" şeklinde konuştu.
"CENNETİ ÖZLEDİĞİMİZ İÇİN BU KADAR AĞAÇ VE ÇİÇEK DİKİYORUZ"
Bu tür çiçek ekimi etkinliklerinin cennete duyulan özlemden kaynaklandığını düşündüğünü ifade eden Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, "Benim böyle vesilelerde aklıma hep şu geliyor. Biz acaba neyi özlüyoruz da böyle ağaçlar çiçekler dikiyoruz. Hep aklıma bu takılıyor. Malum bütün semavi dinlere göre elbetteki İslam’a göre beşeriyetin babası Hz. Adem cennette yaratıldı ve eşiyle birlikte daha sonra cennetten çıkarıldı. Bu dini kesin bir hüküm. Buna bütün semavi dinlerde iman edilir. Cennette yaratıldı ve oradan çıkarıldı. Cennet nedir, bahçe demektir. Yani sonsuz hayatta bize vaad edilen, ne olduğunu bilemeyeceğimiz kadar güzel ve sonsuz bir mutluluk ifade eden cennet aslında bizim burada bahçe olarak ifade ettiğimiz ağaç, yeşil ve çiçek olarak ifade ettiğimiz şeyin çok daha fazlası. Orayı özlüyoruz muhtemelen bu yüzden burada benzerini yapmaya çalışıyoruz. O benzerlere ulaşmada çabası olanlar ötede cenneti de inşallah kuracağına cennete de yerleşeceğine inanıyoruz" dedi.
Etkinlik, Yeni Valide Camii bahçesinde yapılan dikimin ardından Üsküdar Belediye Binası önünde gerçekleşen fidan dağıtımıyla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.