Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binlerce Fatihli İftarı Kariye Parkı’nda Yaptı

Fatih Belediyesi, geleneksel hale getirdiği iftar sofralarını tarihi mekanlardan biri olan Kariye Müzesi yanındaki Kariye Parkı’nda kurdu. İftarda 3 bin 500 vatandaş orucunu beraber açtı.Fatih Belediyesi, Ramazan Programı çerçevesinde sokak...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih Belediyesi, geleneksel hale getirdiği iftar sofralarını tarihi mekanlardan biri olan Kariye Müzesi yanındaki Kariye Parkı’nda kurdu. İftarda 3 bin 500 vatandaş orucunu beraber açtı.
Fatih Belediyesi, Ramazan Programı çerçevesinde sokak iftarlarına devam ediyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demirin ev sahipliğinde, belediye tarafından yapılan Kariye Parkı’nda sokak iftarı yapıldı. İftar saati yaklaşılırken mahalle halkının doldurduğu masaların arasında gezen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
İftar saati öncesi vatandaşlara seslenen Başkan Demir, Ramazan Ayı’nda yaşanan manevi duygulara dikkat çekti. Ramazan’ın bir hatırlatma ayı olduğunu ifade eden Demir, “Ramazan bir hatırlatma ayıdır. Ramazan bizlere dünyanın, gücün, malın, mülkün, servetin hiçbir işe yaramadığını hatırlatır. Ramazan bize iyiliğin, erdemin, adaletin, paylaşmanın da çok önemli olduğunu hatırlatır. Bizi asıl amaca ulaştıracak bütün hakiki değerleri bize hatırlatır. Bizler bu kurulan sofralarda birlik ve beraberlik, paylaşmak ve kardeşlik duygularını dolu dolu yaşarız. Ramazan ayı kendi nefsimizi hesaba çektiğimiz aydır. Ramazan Ayı geçen 11 ayın hesabını yaptığımız aydır. Kendimizi yeniden dizayn edip geleceğe hazırladığımız aydır.” ifadelerini kullandı.
Kariye Parkı’nda iftar yapmaya gelen binlerce kişi iftar sonrası canlı olarak seslendirilen tasavvuf müziği eserleriyle keyifli anlar yaşadı
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.