Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binler Şehit Onbaşı Barış Aybek’in mevlitine katıldı

Geçen sene Şırnak’ta PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 21 yaşındaki Onbaşı Barış Aybek’in ölüm yıl dönümü dolayısıyla okutulan mevlite 3 bin kişi katıldı.Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde 6’ncı Motorlu Piyade...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçen sene Şırnak’ta PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 21 yaşındaki Onbaşı Barış Aybek’in ölüm yıl dönümü dolayısıyla okutulan mevlite 3 bin kişi katıldı.
Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde 6’ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Akdizgin Üs Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu geçen sene şehit düşen 21 yaşındaki Piyade Onbaşı Barış Aybek için baba ocağı Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde ölüm yıl dönümü dolayısıyla mevlit okutuldu. Şehit Aybek için okutulan mevlite Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Doğanşehir Blk. Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Günal, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Müftüsü Ümit Çimen, şehit aileleri, şehidin asker arkadaşları ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.
Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı duadan sonra konuşma yapan Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, “Memleketimizin içinde bulunduğu ve dış mihrakların yönettiği bu süreçleri Allah’ın izniyle aştık. Türk milleti olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece kimsenin bize gücü yetmez. Bugün burada Şehit Barış Aybek kardeşimizin mevlitinde bir araya geldik. Allah bu acı günleri bir daha yaşatmasın” şeklinde konuştu.
Şehit Barış Aybek’in babası Turabi Aybek ve annesi Feride Aybek, kendilerini yalnız bırakmadıkları için herkese teşekkür etti. Anne Feride Aybek, “Dinimiz, dilimiz, ırkımız bir. İnşallah Barış’ım ile birlikte büyük barışın gelmesini istiyorum. Bizi bize düşman edenler, isyan ettirenler, insanlardır. İnsanlığımızı unutturmayalım barış içinde, sevgi içinde bu dünyada yaşayalım. Barış’ımın asker arkadaşları burada, onlar benim çocuklarım” ifadelerini kullandı.
Mevlite katılan şehit aileleri çocuklarının şehadetinden gururla bahsederek, “Allah’ın izniyle çocuklarımızın şehadeti, vatan için şereftir. Yeri geldiğinde diğer çocuklarımız var, biz varız. Her zaman vatan için canımızı vermeye hazırız. Çocuklarımız babasız büyür ama vatansız büyüyemezler. Esaret Türk milletinin kitabında yoktur” dediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.