Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bingöl’ün Genç ilçesinde teröre lanet

Bingöl’ün Genç ilçesinde önceki gün düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen mitingde bir araya gelen binlerce kişi, terör örgütü PKK’yı lanetledi.Genç ilçesinde önceki gün 2 polisin şehit...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl’ün Genç ilçesinde önceki gün düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen mitingde bir araya gelen binlerce kişi, terör örgütü PKK’yı lanetledi.
Genç ilçesinde önceki gün 2 polisin şehit olduğu, 4’ü güvenlik görevlisi, 18 kişinin yaralandığı eş zamanlı terör saldırılarını protesto etmek amacıyla ’Genç Sivil İnisiyatifi’ tarafından miting düzenlendi. Terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araç patlattığı Öğretmenevi Kavşağı’nda düzenlenen mitinge, Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Genç Belediye Başkanı Hadi Topraktan, AK Parti Bingöl eski Milletvekilleri Feyzi Berdibek, Abdurahman Anık, Kazım Ataoğlu, Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Naim Tan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.
Dev Türk bayrağı açıldı
Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan mitingde, sık sık terör örgütü PKK ve DEAŞ aleyhine sloganlar atıldı. Alanda, 217 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı da açıldı.
"Kahpeliğin hesabını soracağız"
Programda konuşan Vali Köşger, "Bugün orada çok anlamlı bir birlikteliği gerçekleştiriyorsunuz. Şehrimizde menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Terör örgütlerinin evrensel amacı kişileri korkuya, toplumları yıkımlara sevk etmektir. Bugün sizin burada yaptığınız hadise belki ülke tarihinde belki dünya tarihinde bir ilktir. Bir şehri kastedenlere, bir şehri terörizme edenlere verilecek en anlamlı cevabı veriyorsunuz şuanda. Böyle bir millete sahip olan devletler, ülkeler asla çökmezler. Asla parçalanmazlar, asla geri gitmezler. Sizler şuanda burada tarih yazıyorsunuz, Allah sizlerden razı olsun. Sizin bu cesaretiniz, bizlere güç ve kuvvet veriyor. Devlet ve millet el ele. Bizler bu kahpeliği yapanlardan hesabını soracağız" dedi.
"Bizim adımıza polisi öldüremezsiniz"
Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, PKK’nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını vurguladı. Sözen, "Siz bizim adımıza polisi, askeri, korucuyu öldüremezsiniz. Siz Kürt değilsiniz. Siz İslam düşmanısınız. Sizler dinsiz, ateist, Marksist, Leninist düşüncenin ürünüsünüz. Sizler maşasınız, memleketimizden defolun. Bunlar da tıpkı FETÖ’cüler gibi korkaklar. FETÖ’cüler de 15 Temmuz sonrası Yunanistan adasına kaçtılar. Kalkıp gidip Kandil’e sığındılar. Madem cesaret edip buraya polisi öldürmeye geldiniz, niye burada savaşmadınız? Niye burada gebermediniz, kaçtınız gittiniz? Sizler bizi öldürmeye çalıştıkça bizler bir yumruk gibi yan yana omuz oma geleceğiz. Genç Meydanı’ndan sizlere sesleniyoruz, kahrolun. Herkes safını belirlemeli. Bugün gri rengi sevmiyoruz. Ya siyah olacağız ya da beyaz. Ya devletin yanında olacağız ya da devletin karşısında olacağız. ‘Hem devleti, hem PKK’yı idare edeyim’ zamanı geçmiştir. Burada saldırıda iş yerleri zarar gören esnaflarımız PKK’ya dik bir duruş göstermelidir" diye konuştu.
Teröre karşı tek ses çağrısı
19 sivil toplum örgütünün oluşturduğu ’Genç Sivil İnisiyatifi’ adına basın bildirisini okuyan Yaşar Özer ise, teröre karşı tek ses çağrısı yaptı. Özer, şunları kaydetti:
"Teröre karşı tek sessek yürek, hep birlikte en büyük temel hak olan yaşama hakkına sahip çıkma günüdür. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen canice saldırılar, ister PKK, ister IŞİD, ister DHKP, isterse FETÖ’den gelsin teröre destek verenlerin, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz, telin ediyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizi bilinmesini istiyoruz. Terörü hep birlikte yenebiliriz, el ele vererek terörü tarihin çöp sepetine atabiliriz, bunun için özgürlük, güvenlik dengesini düzelterek terörle mücadeleyi amansız bir şekilde sürdürürken eşit vatandaşlık zemininde demokratik sivil ve özgürlükçü bir Anayasayı mutlaka hayata geçirmeliyiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.