Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bingöl’de teröre tepki

Bingöl’de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Sivil Toplum İnisiyatifi, teröre tepki göstererek, “Tüm terör örgütlerine, onların ağababalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz, ‘Öldürmekten vazgeçin, yolunuz...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl’de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Sivil Toplum İnisiyatifi, teröre tepki göstererek, “Tüm terör örgütlerine, onların ağababalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz, ‘Öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur.’ Türkiye, hiçbir terör örgütü karşısında diz çökmeyecektir” dedi.
Bingöl’de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Sivil Toplum İnisiyatifi, “Teröre karşı tek ses, tek yürek” sloganıyla Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve vatandaşların da destek verdiği açıklamada inisiyatif adına metni okuyan Rauf Savaç, Van, Elazığ ve Bitlis’te gerçekleştirilen terör saldırılarını kınadıklarını söyledi. 15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayan ve millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile Van, Elazığ ve Bitlis’te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir farkın olmadığını vurgulayan Savaç, “Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir. Her iki terör örgütü de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır” dedi.
“Hiçbir terör örgütü başarılı olamayacak”
FETÖ’cü terör örgütüyle Türkiye’yi parçalamayı, milleti birbirine düşürmeyi amaçlayan ancak başaramayan hainler şebekesinin yüzünü ve gücünü PKK terör örgütüne çevirdiğini kaydeden Savaç, şunları söyledi:
“İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye’yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz tarafından dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır. Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. Hiçbir terör örgütü ve çete, asil milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, muhteşem mısralarında sanki bugünümüzü anlatmıştır. Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. 780 bin kilometrekare vatan toprağı 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak yurdudur. Asla bölünemez, parçalanamaz. Vatanın bütünlüğü hepimizin koruması altındadır. Kırmızı-beyaz renklerden oluşan ay yıldızlı bayrak, hepimizin ortak değeri ve bağımsızlık sembolümüzdür.”
Tüm terör örgütlerine ve onların ağababalarına seslendiklerini kaydeden Savaç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buradan hep birlikte sesleniyoruz, ‘Öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur.’ Milletimiz müsterih olsun. Türkiye, hiçbir terör örgütü karşısında diz çökmeyecektir. Terör ve teröristle mücadelede millet adına mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin hep yanında ve arkasındayız. Millet olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit birer yurttaşları olarak, hükümet olarak terörle mücadelede bir an bile yılmayacağız, kutlu yolumuzdan asla geri dönmeyeceğiz.”
Açıklamanın ardından terör örgütü PKK aleyhine slogan atan grup, olaysız dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.