Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bingöl’de “Teröre Lanet, Huzura Davet” mitingi

Bingöl’de valilik koordinesinde sivil toplum kuruluşları, siyasi parti teşkilatları, meslek kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla ‘Teröre Lanet, Huzura Davet’ mitingi düzenlendi.Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl’de valilik koordinesinde sivil toplum kuruluşları, siyasi parti teşkilatları, meslek kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla ‘Teröre Lanet, Huzura Davet’ mitingi düzenlendi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Doğu ve Güneydoğu illerinde güvenlik güçleri ile sivillere yönelik terör saldırıları Bingöl’de protesto edildi. Valilik önünde toplanan binlerce kişi, teröre lanet okuyarak 15 Temmuz Direniş Meydanı’na kadar yürüdü. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan mitingde konuşan Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, emperyalizmin PKK, FETÖ, DAİŞ ve elindeki tüm kirli araçları seferber ederek Türkiye’ye karşı bir saldırı seferberliği başlattığını söyledi. Türkiye’ye çok boyutlu bir şekilde saldırıldığını ifade eden Tan, “Son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı acımız o kadar büyük ki, nefretimiz ve öfkemiz tarif edilmez boyuttadır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan ve son günlerde artan terör saldırıları asla amacına ulaşamayacaktır. Bütün bu hain saldırılara rağmen yüce milletimiz kararlı, yürekli ve korkusuz dimdik ayaktadır” dedi.
Bingöl halkının teröre karşı dik duruşundan dolayı her zaman bölücü terör örgütleri tarafından cezalandırıldığını ifade eden Tan, “Terör en büyük zararı halkımıza vermiştir. Oysa biz Bingöllüler tarihin her döneminde ülkesine, vatanına sahip çıkmıştır. İşte biz o kahraman atalarımızın torunları olarak bugün de FETÖ’ye, PKK’ya, DAİŞ’e, bütün teröristlere karşı dimdik buradayız. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da her türlü terörün karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Güzel ilimizin terörle anılmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
Tan, “Gün birlik beraberlik olma günüdür, gün kardeşlik günüdür, gün dinsizlere imansızlara karşı durma günüdür. Gün ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkma günüdür. Siyasi fikrimiz, dünya görüşümüz ne olursa olsun ortak sevdamız, ortak davamız vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve namusumuz olsun” şeklinde konuştu.
STK’lar ortak bildiri yayınladı
Mitingde sivil toplum kuruluşu temsilcilerince hazırlanan ortak bildiriyi ise Memur-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Mücahit Çelik okudu. Asırlardır hak ve hakikatin temsilciliğini yapan milletin hiçbir kutsalı olmayan barbarlar tarafından tarih boyunca saldırıya uğradığını kaydeden Çelik, “Esasen bu saldırıların kastı bir toprak parçasına değil, bu topraklarda var olan huzur ve barışa yöneliktir. Çünkü küfür tek milletse eğer, bu millet hep küfrün karşısındaki hakikati temsil etmiştir. Bütün insanlığa umut, ideal ve dayanma gücü aşılayan milletimiz, tarih boyunca sömürgeci, hain ve ceberut şer odakları karşısında en kutlu mücadeleyi vermiştir. Bu toprakların insanlığın hayrına sunduğu idealleri köreltmek için ASALA, PKK, DAEŞ, FETÖ gibi neredeyse alfabedeki bütün harflerin kullanıldığı sayıda taşeron örgüt hem dışarıdan hem içeriden bu milletin huzurunu ve birliğini bozmaya kalkmış ama bu yiğit millet en zor zamanda bile birliğine sahip çıktığı gibi şer odaklarına hak ettikleri karşılığı vermesini bilmiştir” dedi.
“Terörün kastı huzura, saadete ve insanlığadır” diyen Çelik, şunları söyledi:
“Hak ve hakikat davası karşısında insanlığa kan ve şiddetten başka hiçbir vaadi olmayan terörün başarılı olma şansı yoktur. Haksız yere kan akıtarak, canlara kıyarak, öksüz, yetim ve dul bırakarak yeryüzünü yakan ve yıkan hiçbir karanlık güç tarihin hiçbir döneminde emeline ulaşamamış, bunların failleri katiller güruhu olarak yok olup gitmiştir. Her zaman hak ve adaletin yanında saf tutan yüce milletimiz bugün de huzur, saadet ve mukaddes değerlerimize, kutlu ideallerimize savaş açan Haçlı zihniyeti ve onların maşalığını yapan terör örgütlerine karşı inancını, vatanını ve geleceğini savunmaya kararlıdır.”
Çelik, “Şehit ve gazilerimizin korumak için kanlarını ve canlarını verdiği vatan topraklarının bir karışını bile PKK ve DAİŞ gibi kanlı terör örgütlerinin insafına terk etmeyeceğimizi, birliğimize, huzurumuza ve geleceğimize tüm Bingöllüler olarak sahip çıkacağımızı dosta ve düşmana ilan ediyoruz” dedi.
Programda konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise, emperyalist güçlerinin tüm silahlarıyla Türkiye’ye saldırdığını ifade etti. Vali Köşger, “Bu emperyalistlerin her zaman planları vardır. Bunların planları hiçbir zaman bitmez, hiçbir zaman da vazgeçmezler. 15 Temmuz’daki kalkışma, hain, kalleş kalkışma çok daha organizeydi. Bizim çocuklarımızı bize karşı, bizim silahlarımızı bize karşı hazırlamışlardı ve bizi mahvetmek için bir kalkışmaya teşebbüs etmişlerdi. O halk burada aslanlar gibi durdu, Anadolu halkı tek vücut olarak o belayı defetti. Şimdi bu emperyalistler eski planlarına, baştaki planlarına döndüler. Ellerinde ne varsa PKK’sı, FETÖ’sü, DAİŞ’i ne varsa bütün silahlarını meydana sürdüler. 15 Temmuz’da bu vatanı, bu millete toz toprak etmeyi istemişlerdi onu beceremediler ve suçüstü yakalandılar. O suçüstü yakalanmışlığın hıncıyla şimdi tekrar kalkışmaya teşebbüs ediyorlar. Bütün silahlarıyla, bütün kahpelikleriyle üstümüze geliyorlar. Biz bunlara teslim olmayacağız. Diğer belayı nasıl defetmişsek bunları da defedeceğiz” dedi.
Program, İl Müftüsü Mecit Can tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.