Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bingöl’de demokrasi ve şehitler mitingi

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmeye çalışılan darbe girişiminin ardından PTT kavşağında başlatılan demokrasi nöbetinin finali yapıldı.Türk bayraklarıyla donatılan alandaki demokrasi nöbeti...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl’de demokrasi ve şehitler mitingi
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmeye çalışılan darbe girişiminin ardından PTT kavşağında başlatılan demokrasi nöbetinin finali yapıldı.
Türk bayraklarıyla donatılan alandaki demokrasi nöbeti finaline, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Bingöl eski milletvekilleri, il başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları, kaymakamlar ve on binlerce vatandaş katıldı.
Burada konuşan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöllülerin hain gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını beklemeden alanlara indiğini söyledi.
Coşkun, “Bingöl halkı, 15 Temmuz gecesi o hain cuntacıların darbesine karşı daha talimat beklemeden kendi hür iradesiyle, kendi inancıyla, şehitlik mertebesine ulaşmak üzere, kardeşlerinden dahi helallik istemeden meydanlara indi. İşte sizler bu meydanlara sığmadan yeniden bir tarih yazmaya başladınız ve 24 gündür buradan tüm Türkiye’ye seslenerek, Avrupa’ya, ABD’sine, cuntasına, ‘biz Bingöl’üz, beraberiz ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayız’ dediniz” diye konuştu.
“Allah yapmak istediklerini tersine çevirdi”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, “15 Temmuz gecesi, o karanlık gece, o hain FETÖ terör örgütü ve onun arkasındaki güçler bu ülkeyi bölmeye çalıştılar. Bu milleti parçalama çalıştılar ama Cenab-ı Allah onların tuzaklarını başlarına geçirdi. Onların yapmak istediklerini tam tersine çevirdi. Onlar bölmek istedi, Cenab-ı Allah birleştirdi. Kalplerimizi, değişik siyasi görüşleri, değişik etnik kökenleri, mezhepleri birleştirdi ve bütün millet tek yumruk olarak dedik ki artık bu ülkede darbelere geçit yok, o eski günler bitti. Her şeyden önce Rabbimiz olmasa, onun esirgemesi olmasa, onun lütfu keremi olmasa böyle günleri göremezdik. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun, Cenab-ı Allah bu birliğimizi daim eylesin İnşallah. Böyle cesur, kararlı, dik duruşlı bir millete sahip olduğumuz için ne kadar övünsek ne kadar gurur duysak azdır. Cenab-ı Allah, bütün milletimizden razı olsun. Milletimiz günlerce meydanları doldurarak kaderine sahip çıktı. İnşallah bundan sonra da kaderimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bütün dünyaya haykırarak, bir bütün olarak bu saldırıları bu hain kalkışmaların karşısındayız diyoruz. Bundan sonra hiç kimse bu millete karşı, bu ülkeye karşı böyle bir kalkışmaya cesaret edemeyecek İnşallah” diye konuştu. Batı medyasını eleştiren Yılmaz, şunları söyledi:
“Kendisine demokrat diyen batı ülkelerinin batı medyası başka ülkede yaşansa bu yaşanılanları kahramanlaştırır, destanlaştırırdı. Maalesef Türkiye’deki direnişi görmemeye çalışıyorlar. İşte millet 81 ilde meydanlarda, görmemeye çalıştıkları gerçekleri haykırıyor.”
Yapılan konuşmaların ardından halkı selamlayan siyasi ve bürokratlar, alanda kurulan görüntülü sistemle İstanbul Yenikapı’daki mitingi izledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.