Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bingöl’de demokrasi nöbeti sürüyor

Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, “Takke düştü, kel göründü bundan sonra bu hoca bozuntusuna hiç kimse inanmayacaktır” dedi.Bingöl’de binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl’de demokrasi nöbeti sürüyor
Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, “Takke düştü, kel göründü bundan sonra bu hoca bozuntusuna hiç kimse inanmayacaktır” dedi.
Bingöl’de binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürmeye devam ediyor. PTT kavşağında devam eden demokrasi nöbetine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile Bingöl’deki mahalle ve köy muhtarları da destek verdi.
Burada halka hitaben bir konuşma yapan Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, darbe girişimini lanetledi. Butaku, “İslam diniyle bizleri kandıranlara bakın haçlı bunlar, Müslüman değil bunlar. Bunun koltuğunun altında haç vardı, 17-25 Aralık’ta o haçı, millet kolunun altından alıp, koynuna astı. Ama bu hoca bozuntusu o kadar uyanıktı ki, düğmelerini kapattı millet haçı görmedi. Ancak 15 Temmuz’da millet o haçı onun alnına yapıştırdı. Takke düştü, kel göründü bundan sonra bu hoca bozuntusuna hiç kimse inanmayacaktır” dedi.
“Bunlar, Çanakkale ruhunu, Malazgirt ruhunu bilseydi inanın böyle bir olaya kalkışmazdılar” diyen Butaku, şunları söyledi:
“Bunlar hiç mi işitmediler, 90 Bin Kürt, Türk, Zaza, Laz, Çerkez Abaz, Allahu Ekber dağlarında bu vatan savunması için koyun koyuna donarak şehit oldular yine de bırakıp kaçmadılar. Yine bakın bize gelen dört hak kitap vardır. Bunlar gibi Müslümanları hiçbir kitap tarif etmemiştir, çünkü bunlar Müslüman değildir. Müslüman bir insan halkın üzerine silahlan ateş etmez, uzaktan ateş etmez. Allah hiçbir kitapta böyle bir şeyi tarif etmemiştir. Bizim demokrasiye inancımız tamdır, eğer delikanlıysa Amerika’da birilerinin eteğinin altına saklanarak, bu ülkedeki insanların tehdit etmesin. Biz hiç kimsenin tehdidinden korkmuyoruz. Aslında buna hain demek bile azdır, inanın bu hainin de ötesindedir.”
15 Temmuz darbe teşebbüsünde bulunanların karşılarında halk bulduğunu ifade eden Bingöl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ise, “Bu hainlerin yapmış olduğu bu darbe girişimini, bu hainliği, bu şerefsizliği lanetliyoruz, şiddetle kınıyoruz. Tarihte pek çok darbe girişiminde bulunuldu, pek çok darbeler yapıldı ama hiçbir tanesi 15 Temmuz’daki kadar haince değildi. Milletin iradesine yapıldı, meclisimiz bombalandı, halkımız tarandı. Dolayısıyla bu alçaklık tarihte hiçbir zaman görülmemiştir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.