Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bingöl’de 3 kardeş, basketbol oynamak için tahta ve hortumdan pota yaptı

BİNGÖL’DE YAŞAYAN 3 KARDEŞ, BASKETBOL OYNAMAK İÇİN TAHTA VE HORTUMDAN POTA YAPTI

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2020 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2020 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl’de 3 kardeş, basketbol oynamak için tahta ve hortumdan pota yaptı

Bingöl’de evlerinin arka kısmında bulunan boş alanda tahta ve hortumdan pota yaparak basketbol oynayan 3 kardeş, yetkililerden mahalleye basketbol alanı yapılmasını istiyor.

Merkeze bağlı Bahçelievler Mahallesi Aşağı Çarşı mevkiinde yaşayan Bayram (14), Cumali (13) ve Devran (10) Demir kardeşler, mahallede oyun sahası bulunmadığı için evlerinin arkasında boş bir alana basketbol potası yapmaya karar verdi. Ellerinde yeterli malzeme olmayan kardeşler tahtadan direk ve hortumda da pota yaptı. Kendi imkanları ile pota yaparak basketbol oynayan 3 kardeş, yetkililerden mahalleye basketbol alanı yapılmasını istedi.

Kendilerinin hem 3 kardeş hem de 3 arkadaş olduklarını belirten Bayram Demir, “Balkondan her zaman buraya bakıyorduk, güzel bir yerdi. Buraya geldik, konuştuk ne yapalım diye. Biz de bir basketbol potası yapmaya karar verdik. Burada bulduğumuz malzemeler kısıtlıydı, böyle tahtadan bir şey yaptık. Yine de güzel durdu. Buraya bir basketbol sahası yapılabilir. Yine basketbol olması şart değil de park veya oyun alanları olur. Biz de çocuğuz zamanımızı oyun oynayarak geçireceğiz, ders çalışacağız. Oyun oynamakta çocukluğun bazı şartları” dedi.

Evde canlarının çok sıkıldığını dile getiren Cumali Demir, “Can sıkıntısından binamızın alt tarafına bir pota yapmaya karar verdik. Tahtalarla ve hortumla bir pota oluşturduk. Ne zaman canımız sıkılsa, gelip basketbol oynuyoruz. Buraya bir oyun alanı yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.