Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bin 410’uncu tır Suriye için yola çıktı

Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Şubesi tarafından organize edilen yardım kampanyasında toplanan gıda, giyecek ve temizlik malzemeleri bin 410’uncu yardım tırıyla Suriye’ye gönderildi.Kış aylarının gelmesiyle birlikte çok sayıda Bursalı...

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bin 410’uncu tır Suriye için yola çıktı

Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Şubesi tarafından organize edilen yardım kampanyasında toplanan gıda, giyecek ve temizlik malzemeleri bin 410’uncu yardım tırıyla Suriye’ye gönderildi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte çok sayıda Bursalı yardımsever halen ateş altında bulunan Suriye halkını unutmadı. "1410’uncu tırımızla İdlip’teyiz" kampanyası kapsamında toplanan kışlık mont, kazak, bot ile birlikte temel gıda ve temizlik malzemeleri İdlip’e ulaştırılmak üzere Suriye sınırına doğru yola çıktı.

Sevkiyat öncesi konuşan Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Şube Başkanı Gökhan Tüccar, "Kışın da gelmesiyle birlikte ihtiyaç duyulan kışlık giyim ile birlikte temel gıda malzemelerini gönüldaşlarımızın desteğiyle göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Orada yaşayanların iş sahası gibi gelir getirici imkanları olmadığı için hayatlarını tamamen insani yardımlarla sürdürmek zorunda kaldıklarını ifade eden Tüccar, "Yardımların devam etmesi gerekiyor. Suriye’de yaptığımız dağıtımlarda Suriye halkı Türkiye’ye olan sevgilerini hep aktarıyor. Türkiye’den başka Müslümanlara sahip çıkanın olmadığını söylüyorlar. Oradaki mağdur ve mazlum halk Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım tırı İdlip’e teslim edilmek üzere Suriye sınırına doğru yola çıktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.