Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü: "Türkiye En Zengin Ülke Değil Ama En Fazla Yardım Yapan Üçüncü Ülke

Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye’nin en zengin ülke olmamasına rağmen dünyada en fazla yardım yapan 3. Ülke olduğunu söyledi.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 01:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 01:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye’nin en zengin ülke olmamasına rağmen dünyada en fazla yardım yapan 3. Ülke olduğunu söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin düzenlediği iftar programına katıldı. Yenilen yemeğin ardından programda bir konuşma yapan Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Türkiye’nin yardımseverliğinden bahsetti.
YARDIMLARDA 3 ÜLKEYİZ
Bakan Özlü “Milletimiz, esnafımız, derneklerimiz yılın 365 günü yetimlere, muhacir kardeşlerimize yardımcı olmak için seferberlik yürütüyor. Bu hummalı çalışmalar Ramazan ayında adeta zirveye çıkıyor. Esnafların piri Ahi Evran’ın dediği gibi ‘Elini gönlünü ve sofranı açık tut’ Bu tavsiye bu topraklarda güçlü şekilde yerine getiriliyor. Türkiye Irak ve Suriye’den kaçan muhacir kardeşlerimize sofrasını ve kucağını açıyor. Türkiye en zengin ülke değil ama en fazla yardım yapan üçüncü ülke konumunda. Bunların yapı taşıysa esnaf ve sanatkarlarımızdır. Esnaflar bir omurga vazifesi görürler. İstidamın artması esnaf ve KOBİ’lerimizin sayesinde gerçekleşir. Bugünün küçük işletmeleri yarının büyük firmaları olacak potansiyeldedirler esnaf ve sanatkarlarımıza büyük önem verdik” dedi.
ÜLKE EKONOMİSİ BÜYÜYOR VE GELİŞİYOR
Bakan Özlü, Ülke ekonomisinde ki büyüme ve gelişmeleri esnaflara doğrudan yansıttıklarını belirterek “2002’de yüzde 45 faiz oranıyla kredi kullanan esnaflarımız bugün bazı durumlarda faizsiz kredi kullandırabiliyoruz. 2002’de 1,1 milyon buzdolabı satılırken geçen yıl 2,2 milyon satıldı. Piyasada ki esnafımıza yansıyor. 1 Kasım seçimlerinden önce esnaf ve KOBİ’lerimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik. KOSGEB aracılıyla iş kuran girişimcilere 50 bin hibe 100 bin geri ödemeli destek verdik. KOSGEB aracılıyla sadece yeni iş kuranlara değil esnaflarımıza da destekler sağlıyoruz. Nitelikli işten ARGE yapmaya yurt dışında fuarlara kadar çok değişik destek programları var. Esnaflarımızı bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum. Esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi getirdik. Basit usulde esnaftan 8 bin liraya kadar KDV almaktan vazgeçtik. KOSGEB bütçesi geçen yıla göre 3 katına çıkarıldı. Kaynak ve para sıkıntımız yok. İyi doğru ve işletmenizin kalitesini arttıracak desteklerden yararlanın. KOBİ’lerimiz için esnaflar için KOSGEB’i seferber edeceğiz” diye konuştu.
AMACIMIZ MODERN BİR DÜZCE KURMAK
“Yeni ve modern bir Düzce’yi kurmak için en büyük destekleyeceğimiz kesim esnaf ve KOBİ’ler olacak” diyen Bakan Özlü “Sizlerin yaptığı yatırımlarda Düzce kalkınacak. Sizlerin dükkanlarınız Düzcelilere ekmek verecek. Düzce’ye daha çok önemli yatırımlar yapacağız” diye konuştu.
DÜZCE BATI KARADENİZ’İN MERKEZ ŞEHRİ OLACAK
Düzce’deki yatırımlardan da bahseden Bakan Faruk Özlü, “Düzce Kültür Merkezi inşaatını bu yılsonuna kadar bitirmeye ve hizmete açmaya çalışacağız. Yarın Akçakoca Spor Salonu ihalesi gerçekleşecek. Konuralp’ten başlayan Gölyaka’ya kadar Kuzey çevre yolu ihalesi yapıldı. Sözleşme yapıldı ve yer teslimi yapıldı. Çilimli ilçe girişi için kavşak projesini hazırladık. Önümüzde ki dönemde yapacağımız yeni yatırımlarla şehrimizin turizm ve sanayi etkinliğini arttıracağız. Düzce’nin ve Düzcelilerin refahını arttıracağız. Esnaf ve sanatkarlarımızın kazançları artacak. Bizim vizyonumuz Düzce’yi Batı Karadeniz’in merkez şehri haline getirmektir. Düzce’de ki her gelişmeyi yakından takip edeceğiz. Bir Düzce koordinasyon kurlu oluşturduk. Bakanlığımızda her ay yapacağımız toplantıların ilkini geçtiğimiz ay yaptık. Düzce’de ki projeleri takip edecek bir danışman kadrosu oluşturduk.
Milletin nabzını en iyi esnaf ölçer. Şehrin kalp atışlarını en iyi esnaf ölçer. Bunu iyi biliyoruz. Bu sebeple esnaf ve sanatkarlar her zaman diyalog halinde olacağız. İnşallah bu şehirde diğer şehirlere örnek olacak bir uyum yakalayacağız. Bu şehir gelişecekse hep birlikte başaracağız. Kamu kurumları, esnaflar, STK’lar hep birlikte hareket edeceğiz. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu şehrin gerçek kahramanları olan esnaf ve sanatkarlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.
“Ramazan ayı hepimizin bildiği huzur ve güven ayıdır” diyen Vali Ali Fidan Herkesin insanların huzur bulduğu huzura erdiği bir ay. Hep birlikte bu huzuru hissediyoruz. Ülkemizin her yerinde birliğimizin beraberliğimizin vatan ve millet sevgimizin toplumun temel taşı esnaflarımızla Ramazanın huzurunu hissediyoruz. Ramazan ayı hepimize hayırlı olsun” dedi.
EN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZ
Başkan Mehmet Keleş, en yakın çalışma arkadaşlarının esnaflar olduğunu belirterek “Bir şehrin esnafları mutluysa o şehrin bütün vatandaşlarının yüzü gülüyor demektir. Sizlerde biliyorum ki müşteri velinimetimizdir düsturu ile hareket ediyorsunuz. İlk defa bir konuşmanın başında saygıdeğer bakanım diye başladım. Düzce’nin bakanı olması çok güzel. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanımızla, Faruk Özlü ile gurur duyuyoruz. Hem Türkiye’de hem Dünya’da bilimin ve teknolojinin gelişmesi noktasında başarılı işlere imza atacaktır. Bizde kendileriyle gurur duymaya devam edeceğiz” diye konuştu.
DÜZCE’YE YATIRIM LAZIM
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı Düzce’nin yatarıma ihtiyacı olduğunu belirterek “Düzce’nin kaybedecek bir saati yok. Bilim ve Teknoloji Bakanısınız. Evet dünya bilim ve teknoloji olmadan yürümez. Kolumuzda ki saatten cep telefonuna, savunma silahlarına kadar teknolojiktir. Bizler gururluyuz. Böyle bir bakanlığın Düzce’den çıkmasından gururluyuz. Ama Düzce Türkiye’den büyük değildir. Düzce’ye yapılması gereken yatırımları takip edeceğinizi biliyorum. Gecikmiş bazı yatırımlarımızı getireceğini biliyoruz. Beyaz yaka değil yeşil yakalara dahi ihtiyacımız olduğu Düzce’de bütün siyasi ve STK’ların tek olduğu bir Düzce istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Bilim ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye tablo hediye etti.
BAKAN GÜMÜŞOVA İLÇESİNDE HALKA BİR ARAYA GELDİ
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü iftar programının ardından Düzce’nin Gümüşova ilçesine geçerek burada partililer ve vatandaşlar bir araya geldi. Bakan burada yaptığı konuşmada ilk siyaseti atıldığı zamanlar ilçeye yaptığı ziyarette başından geçen bir olayı anlattı. Bakan Özlü “Siyasete atıldığımız zaman buraya ilk geldiğimde partide bir araya gelmiştik. O dönemde konuşma yapıyorum bir güzlüklü genç parmak kaldırarak bana F-5 Savaş uçağının yapım maliyetlerinin niye arttığını sormuştu. Ben de Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısıyım. Şaşırmıştım böyle bir soru karşısında. Cevabını verdim o soruyu sorun genç Şu anki Belediye Başkanı Ahmet Azap’tı” dedi.
Konuşmanın ardından Başkan Ahmet Azap Faruk Özlü’ye tablo hediye etti.
Bakan ardından Düzce’den Ankara gitmek üzere ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.