Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilgisayar Tutkunları Buluştu

Başakşehir Belediyesi tarafından Başakşehir Living Lab’de düzenlenen Ge-Force Garage DIY DAYS etkinliğinde onlarca bilişim tutkunu buluştu. Gençler, yüksek performanslı bilgisayarların nasıl toplanacağını uygulamaları olarak öğrendi.Başakşehir...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başakşehir Belediyesi tarafından Başakşehir Living Lab’de düzenlenen Ge-Force Garage DIY DAYS etkinliğinde onlarca bilişim tutkunu buluştu. Gençler, yüksek performanslı bilgisayarların nasıl toplanacağını uygulamaları olarak öğrendi.
Başakşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Başakşehir Living Lab’de GeForce Garage DIY DAYS etkinliği düzenlendi. Teknoloji meraklısı onlarca öğrencinin katıldığı etkinlikte, uyumlu parçalar kullanılarak yüksek performanslı bilgisayarların nasıl toplanacağı uygulamalı bir eğitimle anlatıldı.
Uzmanlar tarafından verilen eğitimde katılımcıların, bilgisayar donanımı ve kurulumu alanındaki bilgilerini arttırması amaçlandı. Etkinlikte ayrıca oyun severler için özel sıvı soğutmalı bir performans bilgisayarının nasıl toplanıldığına dair uygulamalı eğitim verildi. Bilgisayardan maksimum fayda elde etmek için bileşenlere hız aşırtma yapılmasının tekniklerinin de öğretildiği etkinlik yaklaşık 7 saat sürdü.
“HERKESE KENDİ SIVI SOĞUTMALI BİLGİSAYARLARINI TOPARLAYABİLMESİ İÇİN BİLGİLER VERİYORUZ”
Etkinliğe eğitimci olarak katılan bilgisayar uzmanı Özgür Altay, bilgisayarlardan nasıl maksimum performans sağlanacağı konusunda katılımcılara bilgiler verdiklerini belirterek, "Burada özellikle katılımcılara kendi performans bilgisayarlarının nasıl toplanacağını öğretmek istiyoruz. Herkese kendi sıvı soğultmalı bilgisayarlarını toparlayabilmesi, performans bilgisayarlarının ne olduğunun farkında olması için bilgiler veriyoruz. Amacımız, katılımcıların günün sonunda elde ettiği bilgilerle kendi bilgisayarlarını toplayıp bunu optimize etmesi, maksimum nasıl fayda sağlayabileceğini öğrenmesidir” dedi.
“EN YÜKSEK PERFORMANSLI BİLGİSAYARLARI NASIL ELDE EDERİZ?”
Etkinlik hakkında bilgiler veren Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi Halkla İlişkiler Müdürü Özge Şenöz ise “Teknoloji inovasyonuna ulaştığımız en önemli ürün bilgisayarlar ve en yüksek performans bilgisayarları nasıl elde edebiliriz. Bu bilgilere nasıl daha hızlı ve nasıl daha rahat ulaşabiliriz sorularından yola çıkarak böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğin katılımlarına ve aldığımız feedbacklere göre de geliştirerek devam etmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
60 YAŞINDA TEKNOLOJİ KURSUNA KATILDI
Etkinlikteki en dikkat çeken katılımcı ise 60 yaşındaki Atilla Zeybek oldu. İnternet sitesinde editörlük yapan Atilla Zeybek, “Bilgisayara merakım var şu an hale bilgisayar işinde çalışıyorum. Bir internet sitesinde editörlük yapıyorum. Dolayısıyla iki senede bir bilgisayarımızın yenilenmesi gerekiyor. Ayrıca bilgisayar toplama işine eskiden bu yana merakım vardı. Ama bir türlü müsait olup da tam anlamıyla öğrenemedim. Burada da böyle bir çalışma olduğunu görünce katılmak istedim. Yani bu kursta bilgilerime takviye yapmak istedim” diye konuştu.
Bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyleyen Volkan Ergün ise “Baktığım zaman bana yararlı olabileceğini düşündüğüm bir program olunca katılmak istedik. Kursta sıvı soğutma, bilgisayar toplama gibi konular hakkında gayet güzel bilgiler edindim. Ben daha çok yazılım üzerine çalışmalar yapıyorum ama donanım üzerine olan bir çalışmayı da kaçırmak istemedim” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.