Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilecik’te yaklaşık 5 bin kişi şehidini uğurladı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan Bilecikli Osman Er’i yaklaşık 5 bin kişi gözyaşları arasında uğurladı.Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan Bilecikli Osman Er’i yaklaşık 5 bin kişi gözyaşları arasında uğurladı.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan 5 asker, Van’da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Bilecikli Şehit Er Osman Er’in (21) cenazesi hava yoluyla Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan havaalanına getirildi. Buradan kara yoluyla Osmaneli’ne götürülen Er’in cenazesi, Osmaneli İlçe Devlet Hastanesi morguna konuldu. Buradan baba evine getirilen Er’i baba İsmail, anne Hayriye ile 4 kardeşi, akrabaları, protokol üyeleri ve kalabalık karşıladı. Evin önünde ‘helallik’ alındıktan sonra Şehit Osman Er’in cenazesi, son olarak cenaze namazının kılınacağı Ertuğrul Gazi Camii’ne getirildi.
Cenazeye Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik İl Emniyet Müdürü Vekili Hicri Görgülü, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri erken, il ve ilçe protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Müftüsü Necati Akkuş’un cenazeye katılanlardan şehit için ‘helallik’ istemesinin ardından cenaze namazı kılındı. Bu sırada al bayraklı tabutun başında bekleyen bir asker gözyaşlarına hakim olmadı. Ailenin bitkin ve üzgün gözüktüğü cenaze namazının sonunda yaklaşık 5 bin kişi Ertuğrul Gazi Cami’nden Osmaneli İlçe Şehitliğine kadar yürüyerek şehidini son yolculuğuna uğurladı.
Öte yandan, İl Müftüsü Necati Akkuş’un cenaze namazı öncesi uyarılarını dikkate alan cemaat hiçbir şekilde slogan atmazken, sadece tekbir sesleri yükseldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.