Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilecik’te MYO Öğrencilerden Bir İlk

Bilecik’te Meslek Yüksekokulu (MYO) Elektronik Teknolojisi Programı öğrencileri, Scooter’a yapılan çift çekiş sistemi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler.Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi MYO’nın 40’ıncı yıl etkinlikleri kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik’te MYO Öğrencilerden Bir İlk
Bilecik’te Meslek Yüksekokulu (MYO) Elektronik Teknolojisi Programı öğrencileri, Scooter’a yapılan çift çekiş sistemi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi MYO’nın 40’ıncı yıl etkinlikleri kapsamında 14 bölüm öğrencilerin derslerinde yaptıkları projeler, kurulan stantlarda sergilendi. Projeler arasında yer alan Elektronik Teknolojisi Programı öğrencileri tarafından sergilenen Scooter’a yapılan çift çekiş sisteminde modifiye ile Türkiye’de ilki gerçekleştirildi. Yaptıkları proje hakında bilgi veren MYO Elektronik Teknolojisi Programı 2’inci sınıf öğrencisi Aykut Altun, Scooter’a yapılan çift çekiş sisteminde modifiyenin Sistem Analiz dersinde yaptıkları bir proje olduğunu belirterek, “Yaklaşık bir senemizi aldı bu motor. Bu motor yapmamızın amacı, Bilecik engebeli olduğu için hep zorluk çekiyordu. Biz de hocamızla beraber buna bir çözüm bulduk. Böyle bir motor icat ettik. Dağ bayır çıkarken motor zorluk çekiyordu. Biz de bunu 2x2 yaptık ve tek koluyla iki motoru devreye soktuk. Bu sayede rampa çıkarken zorluk çekmiyoruz. Sürekli iki motor çalıştırdığımızda aküsü yetmeyebilir bunu da unutmayalım” dedi.
“BU SİSTEMİN FAYDALI OLACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİZ”
MYO Müdürü Doç. Dr. Metin Kesler ise, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 40’ıncı yılı kapsamında birçok çalışmayı sergilediklerini söyledi. Güzel çalışmalar ortaya çıktığı anlatan Kesler, sözlerine şöyle devam etti:
“Elektronik Teknolojisi Programı öğrencilerimizin yaptığı bir proje gayet ilgi gördü. Proje kapsamında öğrencilerimiz mevcut elektrikli Scooter sistemi üzerinde modifiye yaparak çekiş sistemini geliştirdiler. Bu sistemin faydalı olacağı düşüncesindeyiz. Proje kapsamında geliştirmelerine devam edecekler. Ben öğrenci arkadaşlarımıza ve danışman hocamıza teşekkür ediyorum.”
“SCOOTER’IN ÖN TEKERLEĞİNE DE İLAVE BİR MODÜL TAKARAK ÇİFT ÇEKER HALE GETİRDİK”
MYO Elektronik Teknolojisi Programı projenin Öğretim Görevlisi Ali Rıza Gün ise, öğrencileri ile birlikte çok güzel bir çalışmaya imza attıklarını ifade ederek, “Bilecik gibi yokuşlu ve inişli olan yani coğrafi yapısı engebeli olan yerlerde elektrikli Scooter’ların yokuş çıkarken biraz zorlandıklarını fark ettik. Ve buna bir çözüm bulmak için harekete geçtik. Dolayısıyla ne yapabiliriz diye düşündük. Çalışmalarımızı uygulamaya döktük ve üniversite birimlerimizde kullanılan normalde tek tekerden çekişi olan Scooter’ın ön tekerleğine de ilave bir modül takarak çift çeker hale getirdik. Bunu iki motor tek gaz kolundan çalışır hale getirdik ve istenildiğini ön tekerleği devreye alıp devreden çıkarmak için bir anahtar yerleştirdik. Dolayısıyla ön tekerleği her zaman devreye almamız gerekmiyor. Yokuşlarda ve ya motor zorlandığında butonu öne alarak ön tekerleği devreye alıyoruz ve yokuş tamamlandıktan sonra ön tekerleği devreden çıkarıyoruz. Böylece enerji tasarrufunda da bulunuyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.