Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilecik’te darbe girişimine mehterli tepki

Bilecik’te, 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından sokaklara dökülen halka demokrasi nöbetinin 3’üncü gününde mehter takımı da eşlik etti.Kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik’te cuma akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik’te, 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından sokaklara dökülen halka demokrasi nöbetinin 3’üncü gününde mehter takımı da eşlik etti.
Kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik’te cuma akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık demokrasi nöbetine devam ederken, Bilecik Mehteran Takımı ile yoğun duygular yaşadı. Demokrasi nöbetinin üçüncü gününe AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"3 gündür gerçekten tarihi anlar yaşıyoruz"
Mehteran takımının konserinden sonra konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, meydandaki halka Şeyh Edebali’nin, Dursun Fakih’in, Ertuğrulgazi’nin, Osmangazi’nin, Fatih’in torunları diye hitap etti. Yağcı, "Tarih yazan bir milletiz. Bu tarih sahnesine çıktığımız andan itibaren hak ve adalet dağıtan bir milletiz. Her zaman mazlumun yanında olan, zulmün karşısında olan bir milletiz. Böyle ulu, aziz bir milletin ferdi olmaktan büyük mutluluk, büyük gurur duyuyorum. O kadar fazla tarih yazmışız ki insanlık tarihine baktığımızda şu üç gündür gerçekten tarihi anlar yaşıyoruz. Bizlere üzüntü ve sıkıntı veren, bugünümüzü geleceğimizi karartmak isteyen kötü emeller isteyen hainlerin gerçekten gündemimizi zapt ettiği bir süreci yaşıyoruz. Birileri her şeyi hesap etmiş, her şeyi planlamış. Belki bir yıl, belki 5 yıl, belki 10 yıldır, belki 30 yıldır bugünlerin gelmesi için çalışmış, kendilerince hesap kitap yapmışlar. Şunu unutmuşlar ki hesap yapanların en hayırlısı Cenab-ı Hak’tır. Onun hesabının üstünde başka bir hesap var mı?" dedi.
"Varını ortaya koymuş bir halk bir millet var"
Dünyadaki en değerli varlığın insan olduğuna değinen Başkan Yağcı, şöyle devam etti:
"Dünyadaki en değerli şey sevgidir, yürektir, inançtır. Kim ne yaparsa yapsın insanlarda sevgi oldukça, yürek oldukça, inanç oldukça onu asla sildiremez. Bizi biz yapan, Türk milletini Türk milleti yapan değerler vardır. Biz öyle bir milletiz ki istediğimiz zaman, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman, başımıza da liderimizi bulduğumuz zaman kıtalara sığmayız, taşarız. Bu millet liderini bulmuş arkasında sizin gibi saf tutmuş, her şeyi göze almış, inançlı, varını ortaya koymuş bir halk bir millet var. İşte Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki gelişen, değişen Yeni Türkiye’den birileri rahatsız oluyor. Çünkü biz bu dünya içerisinde tarihe baktığımızda hep liderlik yapmışız. Yine böyle bir şeyin olması dünyadaki zulüm düzenini kuranları rahatsız ediyor. Birileri bu paralel yapı denen hainlere uşaklık yaptırıyor. Birileri PKK gibi hainleri destekliyor. Birileri başka çeteleri destekliyor. Bu meydanlar cumhuriyetin, demokrasinin, milli iradenin meydanları oldu. Bizler bu birlik, bu inanç, bu kardeşlikle devam ettikçe kimse bizlere dokunamaz. Bir olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım."
Başkan Yağcı’nın ardından konuşan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de, "Bu meydan bizlerin uzun konuşacağı yerler değil" diyerek, "Çünkü meydan konuşuyor her şeyi anlatıyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kalabalığa pilav ve ayran ikramı yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.