Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilecik’te belediye başkanının darbe gecesi camide okunan ezan ve selayı kestiği iddiası

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi camilerden okunan ezan ve selayı susturduğu iddia edilen Bilecik’in İnhisar ilçe Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, “Paralelci Terör Örgütünün ülkeye el koyduğunu düşünerek zamansız okunan...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi camilerden okunan ezan ve selayı susturduğu iddia edilen Bilecik’in İnhisar ilçe Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, “Paralelci Terör Örgütünün ülkeye el koyduğunu düşünerek zamansız okunan ezanı halka galeyana getirmesini önlemek amacıyla camiye gittik” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Diyanet İşleri Başkanlığı bildiri tarafından tüm Türkiye’de olduğu İnhisar Merkez Cami’nden okunan ezan ve selaya İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek tarafından kesildiği, başkan ve çalışanların cami basılarak cami görevlilerini linç etmek istediği iddia edilmişti. Bu iddialara Bilecik Şehir Orman’ında cevap veren Ayhan Ödübek, o geceyi anlattı. O gece AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Üstün’ün düğününü hayırlamak vesilesiyle düğün alanına gittiğini anlatan Ödübek, sözlerine şöyle devam etti:
“İlerleyen saatlerde hiç tasvip etmediğim ve de onaylamadığım olayların cereyan etmesine takiben bulunduğum ortamdaki arkadaşlarla birlikte internet ve sosyal medya üzerinden gelişmeleri takip edip aramızda yorumlar yapıyorduk. Saat 02.00 sularında köprülerin tutulduğu, TRT’nin işgal edildiği ve de Paralelci Terör Örgütü’nün ülkeye el koyduğu haberini sosyal medya üzerinden aldığım sıralarda saat 02.10’da camiden ezan sesini duydum. Rejim değişikliği oldu Paralelci Terör Örgütünün ülkeye el koyduğunu düşünerek zamansız okunan ezanı halka galeyana getirmesini önlemek amacıyla camiye doğru gittik. Camide görevli din mensupları ile konuşmanın dışında herhangi zorlama ya da fiziki müdahalem olmamıştır. Camide görevli hocalara neden ezan okudukları halkı galeyana getirmemelerini söyledim. Fakat bu olaylar yaşanırken Diyanet İşleri Başkanlığından gelen bildiriden haberim yoktu.”
“Cami camlarını AK Parti İlçe Başkanı Osman İşleten’in kız kardeşi Rukiye Ergün kırdı”
Ödübek açıklamasında, cami içerisinde hoca ile görüştükten sonra ayakkabılıkların bulunduğu alana geldiğinde ortalığın karıştığını anlatarak “Yine aynı düşünce ile olduğunu tahmin ettiğim sebeple AK Parti İnhisar İlçe Başkanı Osman İşleten’in yeğeni Rıdvan İşleten’in ‘kapıları kırın, camları kırın’ diye bağırdığını, yine AK Parti İlçe Başkanı Osman İşleten’in kız kardeşi Rukiye Ergün’ün sandalye ile camlarını kırdığını ve Osman İşleten’in kapıları tekmelediğini gördüm. O sırada belediye çalışanı Seyfettin Kara’nın geldiğini camiye zarar vermemeleri gerektiğini söyleyerek ’Cami hepimizin, camiye zarar vermeyin. Biz bu camiye nelerimizi feda ettik’ diye yapıcı olarak camiye verilen zarar esnasında telkin ettiğini gördüm. Onu sakinleştirmek ve yatıştırmak maksadıyla oradan alıp annesinin evine götürdüm. Orada sakinleştirdikten sonra evine yatırmak için evine götürdüm. Bende evime gidip yattım” dedi.
“Bizleri din düşmanı olarak göstermek için düzenlenen bir komplodur”
Yapılanların bir komple olduğunu anlatan Başkan Ödübek, “Tüm bu iddialar ve basına sızdırılan yalan haberler şahsıma, belediye çalışanlarına ve İnhisar ilçemizi itibarsızlaştırmak, bizleri din düşmanı olarak göstermek için düzenlenen bir komplodur. Bizler ilçe merkezindeki caminin daha modern ve daha iyi şartlarda olması için mücadele veren, dış cephe aydınlatmaları ve iç aydınlatmalarını başka belediyelerden şahsım olarak temin ettirip camiyi aydınlatan, her perşembe günü akşamı mezarlıklar da Kur’an ve Yasin-i Şerif okunabilmesi için ses tesisatı döşettiren bir belediyeyiz. Bunları yaptığımız günlerde dönemin il müftüsünün bizleri merkez camisinin aydınlatmalar için bizzat teşekkür etmişlerdir. Din düşmanı olarak gösterilmek istenen ben Belediye Başkanı olmadan önce 2003 yılında merkez camisinin şadırvanını tamamını kendi imkanlarımla yaptırdım. Belediye Başkanlığı dönemimde de merkez caminin her türlü etkinliğinde şahsım olarak tüm imkanlarımı kullandım. Bu yapılanların hepsi şahsımı, kurumumu ve de İnhisar ilçemizi itibarsızlaştırmak adına yapılmış düzmece bir oyundur. Bundan sonraki süreçte üzerime atılan iftiralar ve komplolarla hukuk çerçevesinde yasal mercilerce mücadele edeceğimi siz değerli basın mensupları huzurunda bildiriyorum” sözlerine ekledi.
Açıklamada İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek’e, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, görevden alına MHP Bilecik İl Başkan Ahmet Gürses ve MHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aydemir eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.