Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilecik’in ilk katlı otoparkının temelleri atıldı

Bilecik Belediyesi tarafından kentte kazandırılacak olan Bilecik Belediyesi Katlı Otopark’ın temeli atıldı.Üç kat üzeri inşa edilecek ve 114 araç kapasiteye sahip olacak Bilecik Belediyesi Katlı Otopark’ın temel atma törenine, Bilecik Vali...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik’in ilk katlı otoparkının temelleri atıldı

Bilecik Belediyesi tarafından kentte kazandırılacak olan Bilecik Belediyesi Katlı Otopark’ın temeli atıldı.

Üç kat üzeri inşa edilecek ve 114 araç kapasiteye sahip olacak Bilecik Belediyesi Katlı Otopark’ın temel atma törenine, Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, il ve belediye meclis üyeleri, STK temsilcilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"2018’e girdiğimizde otoparkı hizmete açmayı hedefliyoruz"

Törende açılış konuşması yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik olarak katlı otopark için biraz geç kaldıklarını söyledi. Şehrin önemli problemlerinden birisinin trafik ve otopark problemi olduğunu anlatan Başkan Yağcı, sözlerine şöyle devam etti;

"Allah’a çok şükürler olsun bugün inşallah ihalesini yaptık ve sizlerinde hayır dualarıyla katılımlarıyla Bilecik’imize ilk katlı otoparkın temelini hep birlikte atacağız. Geç kaldı ama inşallah erken bitirmeyi hedefliyoruz. Bu otoparkımız şehrimizde 3 katlı olarak yapılacak. Yaklaşık bin metre karelik bir alan üzerine kurulacak. Üst katlara çıkma noktasında asansörlü bir otopark olacak ve 114 aracın burada park etmesini sağlayacak. İçerisinde tuvaletleriyle, yıkama yağlama noktalarıyla gerçekten modern bir otoparkı gerçekleştireceğiz ve nasip olursa müteahhidimiz de burada inşallah yıl sonuna kadar otoparkı büyük bir hızla bitirerek yeni yıl içerisinde 2018’e girdiğimizde otoparkı hizmete açmayı hedefliyoruz. Bilecik’teki otopark ihtiyacını giderme noktasındaki çalışmalarımız bununla da bitmeyecek. İlk projemiz şuanda çalışmalara başladık. Şerif Paşa Camiinin önündeki alanı oradaki yapıları yıktık. İlk zamanki gibi bizim ortaokulda okuduğumuz dönemde oralar nasıl park bahçeyse Şerif Paşa Camiinin önündeki şadırvanları, tuvaletleri yerin altına alacağız. İlk zamanki gibi orayı çok güzel bir şehrin regason alanı, toplanma merkezi, güzel fotoğraf karesi oluşturacak bir konuma, duruma getireceğiz. Otoparkımızı şehir merkezimizde burada yapıyoruz. İkinci otoparkı inşallah 15 Temmuz Şehitler Meydanı adını koyduğumuz tabi onu da böyle şükranla, teşekkürle yad ediyorum. Memleketimize güzel hizmetler yapan eski Belediye Başkanları ağabeylerimizden Mehmet Seven’i Seven Çarşısı olarak geçen o yere ilişkin ikinci otoparkımızı da inşallah bu yılın sonuna kadar oranın ihalesini de yaparak ikinci otoparkı da oraya yapacağız. Şehir merkezine yine bu konuda nasip olursa Maliyemizle de gerekli görüşmeleri yaparak bu bölge çok önemli bir bölge ve bu bölgede otopark sıkıntımız daha fazla. Üçüncü otoparkı da şu ahşap dükkanların olduğu yerin alt kotuna girerek, üçüncü otoparkı da orada gerçekleştireceğiz. Hedefimiz şehir merkezinde 300 otoparka ulaşmak. 300 otopark diğer alanlarında daha aktif kullanımıyla birlikte şehirde sorunu çözmek mümkün değil" dedi.

"Mahallelerimize 20-50 metrelik karelik alanlara yaklaşık 12 araçlı otoparklar koyacağız"

Başkan Yağcı mahallelere de 12 araçlı birere otopark yapacağı anlatarak, "Yeni otogarımızı açtık. İnşallah eski otogarın olduğu yerde özellikle minibüslerin ve köylerden gelen araçların ve servislerin bekleme noktası otoparkı olacak. Onlarında boşalttığı alanda ciddi bir hareketlilikte gerçekleşmiş olacak. bir de biliyorsunuz biz seçim vaatlerimiz içinde dönen otopark vaadinde bulunduk. Belediyemiz hiçbir şeyi unutmuş değil. Sizler unutsanız da biz unutmuyoruz. İnşallah o otoparklardan da gerekli siparişleri yaptık. Onları da özellikle İsmetpaşa Mahallesi’nde çünkü oralarda yer bulmamız çok sıkıntı ve Vakıflar Bankası’nın arka taraflarındaki alanlarda birkaç alanı kamulaştırma yaparak o otoparklarımızı 20-50 metrelik karelik alanlara yaklaşık 12 araçlı otoparklar koyarak hemşehrilerimizin bu anlamdaki hayatını kolaylaştırmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

" İstediklerimiz biraz yüksek geldi, taliplisi çıkmadı"

Başkan Yağcı, açılışta Bilecik’e yaptığı, yapacağı devam eden projeler hakkında bilgi vererek, "Bu çarşı merkezindeki biliyorum çarşıda dedikodu konusu da oluyor. Başkan bunları yıktı, ne yapacak diye. O iş yerleri Bilecik’in en kıymetli yerleri. Sizlerde bunu iyi bir şekilde takdir edersiniz. Amaç sadece yapmak olsa onu hemen yaparız ama biz orayı en verimli Bilecik’imize en iyi değer kazandıracak nasıl bir projeyle, nasıl bir ihale anlayışıyla yaparız. Üst noktaları zorlayarak bunun için bekliyoruz. Bir ihale yaptık. Demek ki bizim istediklerimiz biraz yüksek geldi, taliplisi çıkmadı. Ama yeni düzenlemelerle B planımız da var diyorduk. Yıl sonuna kadar hiç merak etmeyin, yıl sonuna kadar hem Seven Çarşısı’nın olduğu yer, hem de Elmas Büfelerin olduğu alta geçen o yerlerin isim ve ihalesini yapacağız. Söz verdiğimiz şekilde. Allah sağlık sıhhat verirse 2019’a geldiğimizde yine düşüncemiz olarak, temsil ettiğimiz parti olarak bizler sizlerin karşısında çıktığımızda vermiş olduğumuz sözleri Allah’ın izniyle yerine getirmiş olarak çıkacağız. Bu dediğimiz noktaların her biri Bilecik’e yakışır şekilde inşaatları bitmiş hemşehrilerimizin kullanımına açılmış olacak. Şuanda Bilecik Belediye Başkanlığı olarak bir taraftan belediyemizin olduğu yerde ek hizmet binamızın inşaatı bitmek üzere" dedi.

"Hamam bitmek üzere"

Başkan Yağcı, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarında sona gelindiği anlatarak, "Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi diyoruz ama anladığımız anlamda bir hamam ve müştemilatının içinde olduğu hanım kardeşlerimize ve erkek kardeşlerimize ayrı hizmet verecek. İçerisinde fitnees salonları, spor merkezleri, sıpa merkezlerinin de olduğu hatta Akupunktur tedavilerinin de olduğu doğal ortamda yağılacağı çok özel bir merkezi inşallah yılsonuna kadar bitireceğiz. Kışın soğuğu içerisinde sıcak bir mekan olarak da onu hizmete açacağız. Diğer taraftan Bilgi Evlerimiz başladı. Kongre Merkezi’nin karşısında buradan sizlerin huzurunda da kendilerine teşekkür ediyorum. Bir fabrikanın sponsorluğunda büyük bir bilgi evini gerçekleştiriyoruz. Onu da yılın sonuna kadar bitireceğiz. İnşallah orasını çocuklarımız için hem etüt, hem bilim sanat, deney merkezi sözümüz vardı, onu gerçekleştireceğiz. Belediyecilik zor zanaat. Sizlerin destekleriyle 13 yıldır bu görevi acizane yapma çabası, gayreti içerisindeyim. Ama şehrimiz çok dinamik, hayat çok dinamik" dedi.

"2018 Bilecik yoları kaymak gibi olacak"

Başkan Yağcı son olarak 2018’de Bilecik’te mahallelerdeki yolların kaymak gibi olacağını söyleyerek, "Bir taraftan yaparken, diğer taraftan da başka ihtiyaçlar doğuyor. Özellikle Bahçelievler, Hürriyet Mahallemizin olduğu yerde tam alt yapıyı bitirdik derken, TEDAŞ bu defa elektrik hatlarını yer altına alam gibi bir çalışma içerisine girdi. Her sene doğalgaz çalışmaları oluyor. Öyle olunca bu sene yapacağımız asfaltlamayı yama bazlı olarak dönüştürdük ve bu kaynağımız boşa gitmesin diye inşallah yama olarak gerçekleştirdikten sonra büyük asfalt çalışmamızı mahallelerimizi rahatlatacak hani 2014 öncesi yaptığımız gibi her yerin kaymak gibi olacağı büyük asfalt çalışmamızı inşallah 2018 Mayıs ayından itibaren başlayarak bu çalışmalarda oluşan gözümüzü rahatsız eden noktaları daha iyi konuma getireceğiz. Ama kışa girmeden bu bozulan yerler inşallah yama ve tamirat şeklinde giderilecek ve hemşehrilerimizin kışın daha rahat bir ortamda hayatlarını dinama etmelerini gerçekleştireceğiz. Nereye bir taş koyuyorsak, nereye bir ağaç dikiyorsak, nerede bir inşaatı gerçekleştiriyorsak, bir eseri gerçekleştiriyorsak bunlar hep sizlerle birlikte oluyor. Sizlerin bizlere desteği, duası ve bizlere olan güveni sayesinde gerçekleşiyor" dedi.

" Merkezimizde 25 bin araç var kayıtlı"

Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ise; "Kentlerimizin gerçekten gelişmiş olma kriterlerinden en önde gelen icraatlardan birisi trafik meselesi. Her zaman her yerde bahsediyoruz. Son yıllarda hakikaten özellikle bu şehirlerimizde trafik konusu insanlarımızın hayatını en çok etkileyen ve birçok şeyin ona bağlı olduğu bu olumsuz gelişmeyle kaynaklanmaktadır. O sebeple ilimizde hepimizin bildiği gibi ben 3 yıldan beri buradayım. 3 yıl önce bir nebze farklı bir trafik vardı, ama bugün baktığımız zaman hakikaten azımsanacak bir problem değil bu. Bizler ayda bir İl Trafik Komisyonu’nu toplarız. Genellikle en çok sıkıntı çektiğimiz hususlar lüzumsuz parklar ilimizde bugün itibariyle ilçelerimiz dahil 100 bin civarında sürücü belgesi var. Çok büyük bir il değiliz. Merkezimizde 25 bin araç var kayıtlı. 25 bin araç az değil. İl çağında toplamda 70 bin civarında tescilli aracımız var. Tabi bu günü birlik dışarıdan gelenler il ve ilçelerden komşulardan gelenler hesaba kattığımızda bu rakamı Bilecik’te nereye ulaştığını hepimiz tahmin edebiliriz" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından okunan dua sonrası protokol üyeleri hep birlikte beton mikserinin butonunan basarak, 114 araçlı Bilecik Belediyesi Katlı Otopark’ın temeli atıldı. Ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve protokol üyeleri vatandaşlara aşure ikram etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.