Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİLDEF'ten KOSGEB Semineri

Bursa İl Dernekleri Federasyonu, Şubat ayı toplantısı BİLDEF-KOSGEB işbirliğinde İl Müdürü Erkan Güngör’ün verdiği bir seminer ile yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2020 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2020 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BİLDEF'ten KOSGEB Semineri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez ve DAĞDER Başkanı Yaşar Türk’te

Seminere katılım sağladılar.

Bildef Genel Başkanı Ramazan Alp yaptığı konuşmada; Bursa bir göçmen şehridir. Balkanlardan Kafkaslardan ve Anadolu’nun birçok yerinde gelerek bu kadim şehri yurt edinmiş insanlarız. Evet geldiğimiz yerlere olan aidiyet duygumuz vardır. Ancak yaşadığımız şehre de katkı sunmak zorundayız. Her şeyi yerel yönetimlerden beklemek doğru değildir dedi. Bu bağlamda STK lar olarak işbirliği içinde olmamız gerektiğine dikkat çekti.

DAĞDER Başkanı Yaşar Türk, dağ yöresini turizme kazandırmak için çalışmalar yapmaktayız. Yörenin kültürel özelliklerinin ön plana çıkarılmasından yanayız. Artık fabrika istemiyoruz. Bursa için yapılacak tüm çalışmalarda Bildef ve Dağder olarak ortak hareket edebiliriz. Amacımız şehrimize ve insanımıza hizmet etmektir dedi.

Seminere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Ak Parti Osmangazi ilçe Başkanı Ufuk Çömez’e teşekkür eden Bildef Genel Başkanı Ramazan Alp, Her iki başkanımızın Bildef’in yanında olduklarını ve desteklerini esirgemediklerini söyledi. Anadolu Günleri’ni her yıl Merinos AKKM salonunda yapıyorduk. BBB Sayın Alinur Aktaş’ın destekleriyle bu yıl Tüyap Fuar alanında daha profesyonel ve şehrimize daha yakışır bir Anadolu Günleri Etkinliği yapacağız dedi.

Yönetim olarak göreve geldiğimiz günden itibaren bir proje başlattık. Her ay toplantılarımıza bir kurumun yöneticisini konuk edip deneyimlerinden yararlanmak adına seminer verdiriyoruz. Bugün ki toplantımıza KOSGEB il Müdürü Sayın Erkan Güngör’ü davet ettik. Her şeyi yerel yönetimlerden beklememeliyiz. STK lar ve yerel Yönetimlerin işbirliğinden şehrimiz kazançlı çıkacaktır ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Bildef’in başlattığı bu çalışmaları taktdirle karşıladıklarını ve önemsediklerini dile getirerek, Girişimcilerin her zaman yanındayız, Girişimcilik Türk milleti olarak biraz da bizim kanımız da var. Başarılı olacak girişimcileri doğru yönlendirmek çok önemli.

Artık devlet kapısında iş garantiliği anlayışından vazgeçilmesini ve kalifiyeli eleman yetiştirmek için çalışmalarımızı geliştirmek zorundayız diye sözlerine devam eden Başkan Aktaş, bu konuda STK'lara çok iş düştüğünü söyledi.

Yıllardır halkımızın ezberinde olan oğlumu yada kızımı belediye yada benzeri bir devlet kurumuna yerleştirelim de ne olursa olsun mantığından ayrılmamız gerekir. Girişimcilik ruhunu canlandırmamız lazım bu bağlamda Bildef’i kutluyorum dedi.

Anadolu Günlerinin bu yıl Tüyap Fuar alanında yapılacağını ve Bildef Yönetimi ile koordineli bir şekilde her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör ise vatandaşlarımızı dinliyor ve asla geri çevirmiyoruz, yeter ki taleplerin ve girişimcinin ciddiyetini anlayalım. Bunun yanı sıra altını çizilmesi gereken konulardan biri de, vatandaşın proje yapması ve bu projenin materyal desteğini KOSGEB aracılığıyla sağlamasıdır diyerek ilgili tüm sorulara açık ve net cevaplar verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.