Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bıçaklar kurbanlar için bileniyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala mesaisi artan bıçak satıcıları ve bileyicilerde yoğunluk yaşanmaya başladı.Siverek ilçesinde kurbanlıklarını alan vatandaşlar, öte yandan kurbanlarını kesecek keskin olmayan bıçak, satır ve baltaları...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala mesaisi artan bıçak satıcıları ve bileyicilerde yoğunluk yaşanmaya başladı.
Siverek ilçesinde kurbanlıklarını alan vatandaşlar, öte yandan kurbanlarını kesecek keskin olmayan bıçak, satır ve baltaları hazırlama telaşına düştü. Yeni bıçak alanların yanı sıra çok sayıda kişi de eski bıçakları yaptırmaya başladı.
Yaklaşık 23 yıldır Demirciler Çarşısında sıcak demircilik işinin yanında bıçak bileyiciliği yapan Şevket Baran isimli esnaf, normal günlerde durgun olan işlerin Kurban Bayramı öncesi hareketlendiğini söyledi. Baran, “Kurban nedeniyle vatandaşlarımız kendi hazırlıklarını yapıyor. Evdeki bıçağını, satırını evdeki ev aletlerini kurban nedeniyle getirdiklerinde keskinleştiriyoruz. Bunun yanında satır ve balta benzeri malzeme satışı da yapıyoruz. Vatandaşın özellikle dikkat etmesi gereken konuların başında evden çıkarken malzemeyi mutlaka bir gazeteye sarmalarıdır. Zaten biz de keskinleştirdikten sonra burada korumaya alarak veriyoruz. Yolda yürürken olası kazaların önüne geçmek için şart” dedi.
Erol Büyükateş adlı 20 yıllık kasap esnafı, kurban kesimi sırasında azami dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Kurbanlık hayvanın mutlaka 3 ayağının bağlanması gerektiğini vurgulayan Büyükateş, “Ayaklar bağlandıktan sonra kurban yavaşça yan yatırılmalıdır. Gözleri mutlak surette bağlanarak yönü kıbleye çevrilmeli. Vatandaşın kendini kesmemesi için ayaklarını mutlaka doğru bir şekilde bağlaması gerekiyor. Ayakların doğru bağlanmaması halinde hayvan kesim sırasında çırpınmaya başlar, haliyle kesen kişi de ayağını, kolunu keser” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.