Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bezmialem Valide Sultan, Türbesi Başında Anıldı

Bezmialem Valide Sultan’ı Anma Haftası ikinci gün etkinlikleri kapsamında Bezmialem Valide Sultan’ın türbesi ziyaret edildi ve Marmaray’da “Valide Sultanların İstanbul’daki Hayratları” fotoğraf sergisi açıldı.Bezmialem Vakıf Gureba-i...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bezmialem Valide Sultan’ı Anma Haftası ikinci gün etkinlikleri kapsamında Bezmialem Valide Sultan’ın türbesi ziyaret edildi ve Marmaray’da “Valide Sultanların İstanbul’daki Hayratları” fotoğraf sergisi açıldı.
Bezmialem Vakıf Gureba-i Müslimin Hastanesi kurucusu, Sultan 2. Mahmud’un eşi ve Sultan Abdülmecit’in annesi olan Bezmialem Valide Sultan, etkinliklerle anılmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bugün, ilk olarak Bezmialem Valide Sultan’ın Çemberlitaş’taki türbesi ziyaret edildi. Ziyarette, İstanbul Valiliği Vali Yardımcısı Osman Ateş, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Zeynep Gökçen hazır bulundu. Türbe başında dua edilmesinin ardından bölgede bulunan misafirlere ve halka Sultan Tatlısı ikram edildi.
Bezmialem Valide Sultan’ın türbesine düzenlenen ziyaretin ardından Marmaray’ın Yenikapı İstasyonu’nda “Valide Sultanların İstanbul’daki Hayratları” Fotoğraf Sergisi açılışı yapıldı. Açılışa Devlet Demir Yolları 1. Bölge Müdürü Halil Korkmaz, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Zeynep Gökçen katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Kazancıoğlu, Bezmialem Valide Sultan’ı ve yaptıklarını hayırla yâd ettiklerini söyledi. Kazancıoğlu ayrıca açılan sergi ile birlikte İstanbul’un bu günlere gelmesinde yaptıkları yardımlarla büyük emeği geçen tüm valide sultanları da andıklarını ifade etti.
Etkinlik kapsamında Yenikapı’da yapılan sergi açılışı sonrasında Üsküdar Meydanı’nda Sultan Tatlısı dağıtımı yapıldı. Bezmialem Valide Sultan’ı Anma Haftası etkinliklerinde yarın saat 11.00’da Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in katılımıyla "Valide Sultanlar ve Hayratları" konulu konferans düzenlenecek. 5 Mayıs Perşembe günü saat 13.00’da ise Prof. Dr. Arzu Tozduman Terzi "Bezmialem Valide Sultan ve Hayatı" konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.
Anma Haftası’nın beşinci gününde Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eyüp Sultan Yerleşkesi’nde Sultan Tatlısı ikramı yapılacak. Öte yandan, 8 Mayıs’a kadar Anma Haftası’na ilişkin sergi sürmeye devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.