Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyşehir’e Filipinli Gelin

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bilgisayar programcısı olan Abdulkadir Eser, sosyal medya üzerinden tanıştığı çocuk bakıcısı Filipinli genç kadın ile dünyaevine girdi.Filipinli Riza Alagos sosyal medya üzerinden tanıştığı Beyşehirli...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyşehir’e Filipinli Gelin
Konya’nın Beyşehir ilçesinde bilgisayar programcısı olan Abdulkadir Eser, sosyal medya üzerinden tanıştığı çocuk bakıcısı Filipinli genç kadın ile dünyaevine girdi.
Filipinli Riza Alagos sosyal medya üzerinden tanıştığı Beyşehirli Abdulkadir Eser’e gönlünü kaptırdıktan sonra evlenmeye karar verdi. Önce Müslüman olan genç kadın ardından da adını Zehra olarak değiştirdi. Beyşehir Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na nikah işlemleri için başvuran Filipinli 30 yaşındaki çocuk bakıcısı Zehra ile aynı yaştaki Beyşehirli Abdulkadir Eser çifti kıyılan nikah merasimiyle yaşamlarını birleştirdi. Nikah memuru imzaların atılması ve işlemlerin tamamlanmasının ardından evlilik cüzdanını Filipinli gelin adayı Zehra’ya verdi ve çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi.
Filipinli Zehra ile dünyaevine giren Abdulkadir Eser, tanışmalarının internet üzerinden sosyal medya yoluyla olduğunu belirterek, “Zehra ile 3 senedir beraberiz. Tanıştığımızın ilk başlarında Müslümanlıktan çok hoşlanmıyordu, hatta nefret ediyordu. Zaten başlangıç amacımız da o oldu. Ben Müslümanlığın kötü bir din olmadığını açıklamaya çalışıyordum. Derken bu süreçte birbirimizi sevdik, sevgili olduk. Bir gün ‘benimle gerçekten evlenirsen, ciddiysen, eğer Müslümanlık da dediğin gibiyse ben de Müslüman olurum’ dedi. Böylece anlaştık. İki ay sonra Ben Türkiye’den Filipinler’e ailesinin yanına gittim ve onlarla da görüştüm, tanıştım ve ailesinden de Zehra’yı istedim. Ardından iki ülke arasında resmi işlemlerimiz başladı. 17 Haziran 2015 tarihinde Müslüman oldu. Düğün ise yine bizim adetlerimize göre sadece Türkiye’de yapılacak. Filipinler’e de ileride nasip olur gidersek, küçük bir kutlama düzenleyebiliriz. Bundan sonraki planımız şu; Türkiye’de yaşayacağız. Zaten Beyşehir Üzümlü’de kurulu bir işyerim var. Orada devam edeceğiz. Eğer yurtdışı işi yaparsak Filipinler’e de ihracat yapmayı düşünüyoruz. Bunu yapabilirsek oraya da gidebiliriz, zaman içerisinde bu durum şekillenecek” dedi
Abdulkadir Eser, nikah sürecinde kendisine yardımcı olan destek veren Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun başta olmak üzere, dışişleri ve büyükelçilik yetkilileri ile kendisine destek veren ailesine de teşekkür etti.
Filipinli Zehra Eser ise, süreçte çok fazla problemler yaşamalarına rağmen bunları aşmış olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadığını dile getirirken, “İlk başlangıçta ben bir insanın bana güvenmesini, güvenebileceğim birisini, aşkı olmasını ve bana karşı saygı duymasını istiyordum. Bizim işlemlerimiz zaten çok basit değildi, çok fazla problemler yaşadık. Zaten iki ülke olarak aramızda çok uzak bir mesafemiz de vardı. Benim için eşim çok aşırı bir emek sarf etti. Ve artık ben bunu hak ettiğini düşünüyorum. Ben Abdulkadir ile evliliği seçtim, başka hiçbir şey istemiyorum sadece onun bana karşı olan saygısı yeterli” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.