Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyşehir’de Suriyeli Çocuklar Eğitimden Mahrum Kalmayacak

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Suriyeli ailelerin eğitim çağındaki çocukları, bir ilkokulda açılan özel sınıflarda eğitime dahil edildi. Sınıflarda eğitim programlarına alınan çocuklar, Türkçe dahil okuma yazmayı öğrenip,...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Suriyeli ailelerin eğitim çağındaki çocukları, bir ilkokulda açılan özel sınıflarda eğitime dahil edildi. Sınıflarda eğitim programlarına alınan çocuklar, Türkçe dahil okuma yazmayı öğrenip, farklı derslerde eğitim alabilecek.
Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ve şube müdürleri ile birlikte Bahçelievler Mahallesi Kasaboğlu İlkokulunda Suriyeli çocuklar için oluşturulan özel sınıfı ziyaret ederek çanta, kitap ve defter dağıttı. Kaymakam Başıbüyük, sınıfları gezdikten sonra yaptığı açıklamada, Suriye’de bir süredir devam eden iç karışıklıkların ardından hayatlarını sürdürebilmek ve varlıklarını koruyabilmek için Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteci ailelerden bir bölümünün Beyşehir’e yerleştiğine dikkat çekti.
Ülkemizin, devletimizin, hükümetimizin bunlara kucak açtığını anlatan Başıbüyük, şunları söyledi: "Ülkemizin her tarafında bu kardeşlerimiz bulunuyor. Tabi bunlar için de hayat devam ediyor. Bir kısmı eğitim çağında, bir kısmı hasta, bir kısmı yaşlı. Devlet olarak biz bunların ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Ama gözden kaçırmamamız gereken bir şey 3-4 yıldır bu ailelerin çocuklarının yaşları da ilerliyor. Eğitim dışında kaldıkları zaman ileride hem kendilerini geliştiremez hem farklı sorunlara da neden olabilirler. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığımız bunların eğitim alması konusunda bir çalışma yaptı. Biz burada Kasaboğlu İlkokulunda yaklaşık 100 öğrenciyi eğitime aldık.”
Suriye’den gelen öğretmen kökenli mültecilerin Suriyeli çocuklara oluşturulan sınıflarda eğitim öğretim vereceğini, aynı zamanda burada Türkçe de öğretileceğini anlatan Başıbüyük, “Arapça’da öğreteceğiz, inşallah diğer dersleri öğreteceğiz. Beytepe mahallesi civarında da oturan Suriyeli mültecilerimiz var. Orada oturan ailelerin çocuklarını da orada bir bölgede eğitime alacağız. İnşallah faydalı olur diye düşünüyoruz. Beyşehir’e gelen sığınmacı aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ediyor, onları vakfımıza kayıt ediyoruz. Beyşehir’de 600 civarında vakfa kayıtlı sığınmacı var. Kaydını yaptırmamış olanlarla birlikte 600 ila 800 arasında bir Suriyeli ilçemizde yaşıyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.