Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beypazarı’nda hayvanlar fotokapana takıldı

Beypazarı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği, Beypazarı ormanlarında kurulan fotokapanlar ile Beypazarı’nda bulunan hayvanların varlığını ve ilginç görüntülerini fotoğrafladı.Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, görüntülenmesi...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beypazarı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği, Beypazarı ormanlarında kurulan fotokapanlar ile Beypazarı’nda bulunan hayvanların varlığını ve ilginç görüntülerini fotoğrafladı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, görüntülenmesi çok zor olan bu tür yaban hayvanları, yaban hayatı tespitlerinde kullandığı son teknoloji fotokapanlar ile fotoğraflıyor. Bu çalışma neticesinde Beypazarı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği, Beypazarı ormanlarında kurulan fotokapanlar ile görüntülenmesi zor olan hayvanları fotoğrafladı. Yapılan çalışma neticesinde, kurt, geyik, ayı ve yaban domuzu sürüsü Beypazarı ormanlarında kurulan fotokapanlara takıldı.
Fotokapan nedir?
Fotokapan, vahşi doğanın içerisinde belirli yerlere bırakılan fotoğraf makineleri ile vahşi hayatın fotoğraflanması için kullanılan kapan türüdür. Fotokapan, fotoğraflanması istenilen hayvanların yoğun bulunduğu yerlere bırakılan ve hareket fark ettiğinde çalışan kızılötesi sensörler ile doğa da bulunan hayvanların varlığının tespiti ve özel karelerinin yakalanması için kullanılır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.