Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Beyoğlu’nda dükkanlar kapanıyor” haberlerine esnaftan tepki

Beyoğlu’nda dükkanların kapandığına dair çıkan haberler üzerine basın açıklaması yapan Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği üyelerinden Yakup Eyüpoğlu, "Bu 37 tane dükkanın yaklaşık 30 tanesiyle ilgili bilgi yanlıştır. Yani...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyoğlu’nda dükkanların kapandığına dair çıkan haberler üzerine basın açıklaması yapan Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği üyelerinden Yakup Eyüpoğlu, "Bu 37 tane dükkanın yaklaşık 30 tanesiyle ilgili bilgi yanlıştır. Yani ya ekonomik ömrünü doldurmuş dükkanlar kapanmış yerine çok iyi dünya markası bir marka gelmiş, ya tadilat nedeniyle yerini boşaltmış başka bir binaya geçmiş yada benzer nedenlerle yer değiştirmiş binalar, müesseseler kapatılmış olarak lanse edilmiştir. Bu habere sebep olanların İstiklal Caddesi esnafından, özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.
CHP’li Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun sosyal medya hesabı üzerinden Beyoğlu’nda dükkanların kapatıldığına dair paylaşımda bulunması ve bu paylaşımın üzerine gazetelerde de aynı haberlerin görülmesi nedeniyle Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği üyeleri İstiklal Caddesi’nde bir araya geldi. Dernek üyeleri, kapanan dükkanların yerine daha kaliteli marka dükkanların açıldığını söyleyerek kepenk kapatma durumunun söz konusu olmadığını ifade etti. İstiklal Caddesi’nde basın açıklaması yapan dernek üyeleri, yapılan haberin yanlış aktarıldığını belirterek, yapılan yanlışın düzeltilmesini istedi.
"İstiklal Caddesi, Türkiye’nin en önemli caddelerinden biridir"
Konuyla ilgili basına açıklamada bulunan Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği üyesi Nizam Hışım, "Beyoğlu İstiklal Caddesi İstanbul’un veya Türkiye’nin en önemli caddelerinden biridir. Başka bir cadde daha derseniz İstiklal Caddesi daha sonra Bağdat Caddesi, Nişantaşı gelir. Günde 3 milyon kişinin geldiği yüzde 70’i turist olan İstiklal Caddemizde son zamanlarda çıkan haberler maalesef geçeği yansıtmamaktadır. Çünkü İstiklal Caddesi’nin potansiyeli 3 milyon kişiyi barındıran kültürü ve sanatı, alışveriş merkezleri ile bir bütündür. İstiklal Caddesi konsoloslukları ile sinagog kiliseleri ile kültür merkezleri, binaları ile bir bütündür. Şanzelize neyse onun bir kaç üstü İstiklal Caddesi’dir. Eksiklerimiz var mıdır? Vardır ama yazılan çizilenler gibi batıyor, kapanıyor gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını söylemek istiyorum. Çünkü var olan dükkanların bir kısmı kapandığı zaman hemen akabinde başkaları gelmektedir" diye konuştu.
"Bu habere sebep olanların İstiklal Caddesi esnafından özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum"
Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği’nin bir başka üyesi Yakup Eyüpoğlu, "Bugün burada olmamızın sebebi bir milletvekilimizin internet ortamında kendi Facebook sayfasında İstiklal Caddesi üzerinde 37 dükkanın kapandığını ve İstiklal Caddesi’nin son derece kötü bir sürece girdiğini belirten bir paylaşımdan sonra, bu paylaşımın birçok internet sitesinde yayınlanması ardından maalesef New York Times’e haber olması biz yatırımcıları ve esnafı son derece üzmüştür. Bu 37 tane dükkanla ilgili bilgileri bizde bizzat dükkanların yerlerine giderek,  resimleyerek, dükkanlardan neden çıktıklarını, onların yerlerine gelen dükkanların ne olduğunu tespit ederek bu gün sizleri davet ettik. Durumu sizler vasıtasıyla tüm kamuoyuna açıklamak istiyoruz. Bu 37 tane dükkanın yaklaşık 30 tanesiyle ilgili bilgi yanlıştır. Yani ya ekonomik ömrünü doldurmuş dükkanlar kapanmış yerine çok iyi dünya markası bir marka gelmiş yeni bir dükkan açılmıştır. Ya tadilat nedeniyle yerini boşaltmış başka bir binaya geçmiş yada benzer nedenlerle yer değiştirmiş binalar, müesseseler kapatılmış olarak lanse edilmiştir. Burada olmamızın nedeni bu. İstiklal Caddesini görüyorsunuz, son derece kalabalık, canlı. Türkiye’de şuan problemlerimiz var. Bizde Türkiye’nin yaşadığı bu genel problemi İstiklal Caddesi olarak yaşıyoruz. Ancak bu genel problemi yaşarken bu kadar yanlış bir haberle New York Times’lara kadar haber olmayı da içimize sindiremiyoruz. Bu habere sebep olanların İstiklal Caddesi esnafından, İstiklal Caddesi yatırımcısından özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.