Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyoğlu ile Dubrovnik arasında turizmde iş birliği

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Dubrovnik Belediye Başkanı Andro Vlahusic’i ziyaret etti. Yapılan görüşmede Dubrovnik ile Beyoğlu arasında turizmin ve ticaretin geliştirilmesi için işbirliği yapılması kararlaştırıldı.Beyoğlu...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Dubrovnik Belediye Başkanı Andro Vlahusic’i ziyaret etti. Yapılan görüşmede Dubrovnik ile Beyoğlu arasında turizmin ve ticaretin geliştirilmesi için işbirliği yapılması kararlaştırıldı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, geçtiğimiz yıl Beyoğlu Belediyesinde imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde Hırvatistan’ın Dubrovnik Belediye Başkanı Andro Vlahusic’i makamında ziyaret etti. Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Ahmet Tuta’ının da katıldığı görüşmede, iki şehir turizminin geliştirilmesi için karşılıklı tur paketlerinin oluşturulması konusunda görüşmelerin başlatılmasına karar verildi.
Hedefimiz İstanbul’a gelen turist sayısını artırmak
Dubrovnik ziyaretini değerlendiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bu tür ziyaretlerin asıl hedefinin İstanbul’a gelen turist sayısını artırmak olduğunu ifade ederek, “Türk Hava Yollarımızın Balkan ülkelerinden başlayarak Ege, Akdeniz ve Adriyatik kıyılarına başlattığı direk uçuşlar turist sayısının artmasına önemli katkı sağlıyor. Biz de İstanbul’un kalbi Beyoğlu’nda ki Cruise yatırımlarının biran önce hayata geçirilmesini sağlayarak deniz yoluyla gelen turist sayısını artırmak istiyoruz. O bakımdan Beyoğlu’ndaki Galataport ve Haliçport gibi büyük yatırımları hayata geçirmeye çalışıyoruz.” dedi.
Amaç istanbul’u bu coğrafyada yer alan ülkelerle buluşturmak
Başkan Demircan, “Balkan ülkelerinden başlayarak Akdeniz, Ege ve Adriyatik kıyılarındaki bu şehirlere gelmemizin önemli bir sebebi de, İstanbul’u bu coğrafyada yer alan ülkelerle birlikte tur paketi halinde pazarlamak.” diye konuştu.
Büyük tur operatörleri buluşacak
Görüşmede ayrıca Başkan Demircan’ın önerisiyle iki ülke arasında turizmin gelişmesine olanak sağlayacak karşılıklı turların düzenlenmesi için her iki ülkenin büyük tur operatör temsilcilerinin 15 Ağustos’ta Dubrovnik’te toplanması kararlaştırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.