Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beylikdüzü’nde Kurban Bayramı herkesi birleştirecek

Beylikdüzü Belediyesi, bu seneki Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmak için kolları sıvadı. Çocukları bayramlık yeni kıyafetlerle sevindiren belediye, kurban satış alanında kurulan dernek standlarıyla da bayramın...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beylikdüzü’nde Kurban Bayramı herkesi birleştirecek

Beylikdüzü Belediyesi, bu seneki Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmak için kolları sıvadı. Çocukları bayramlık yeni kıyafetlerle sevindiren belediye, kurban satış alanında kurulan dernek standlarıyla da bayramın birinci gününden itibaren et ve deri bağışları için hazır bulunacak.

İslam dünyası için büyük önem taşıyan, küslerin barıştığı, yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı dini bayramlardan olan Kurban Bayramı, bu yıl da Beylikdüzü’nde tüm sıcaklığıyla yaşanacak. Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, sosyal inceleme sonucu belirlediği ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını yeni bayramlıklarla sevindirmeye başladı. Bin çocuğun bayramlıklarını özenle seçen yetkililer, tüm hediyeleri evlere tek tek teslim etti.

Bağışlar İçin standlar kurulacak

Bereket dolu bir bayram yaşamak için sosyal sorumluluk bilinci oluşturması adına, Modern Kurban Satış ve Kesim Alanı’na bu yıl Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün standı başta olmak üzere Türk Hava Kurumu, Çocuk Esirgeme Kurumu, Omurilik Felçlileri Derneği, Beylikdüzü El Ele Yaşam Derneği ve ilçe müftülüğünün bağış stantları da kurulacak. Stantlara bağış yapmak isteyen vatandaşlar kurban etlerini ya da derileri bağışlayabilecek. Sıcak havalar dolayısıyla bozulma süresi(4 saat) daha da kısalan deriler için yapılan düzenlemeyle, talep eden vatandaşlar derilerini en yakınlarında bulunan camiye veya kurban kesim alanına teslim edebilecek. Böylece belediye ekipleri tarafından alınarak derilerin zayi olması engellenmiş olacak.

Bu yıl da en temiz çadıra ödül

Vatandaşın bayram boyunca ziyaret edeceği kurbanlıkların bulunduğu çadırlar, hijyen açısından sık sık denetlenecek. Bayram gününden iki gün önce en temiz çadırın seçileceği alanda, çadır sahiplerine özenleri için ödül verilecek. Tüm vatandaşları bayramın 1.günü belediye binası karşısındaki çamlık alanda Beylikdüzü Kaymakamlığı ile birlikte yapılacak Bayramlaşma Töreni’ne davet eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Merhametin ve dayanışmanın kalplerimizden eksik olmadığı birlikte nice bayramlara. Kurban Bayramımız mübarek olsun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.