Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beylikdüzü’nde 1’inci At Yarışları ve Pony Festivali

İSTANBUL (İHA) – İstanbul Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen At Yarışları ve Pony Festivali başladı. Festival kapsamında Belediye bünyesinde terapi hizmeti alıp at biniciliğini öğrenen engelli miniklere de madalya...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSTANBUL (İHA) – İstanbul Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen At Yarışları ve Pony Festivali başladı. Festival kapsamında Belediye bünyesinde terapi hizmeti alıp at biniciliğini öğrenen engelli miniklere de madalya verildi.
Bu yıl ilki düzenlenen At Yarışları ve Pony Festivali Beylikdüzü’nde başladı. Festival kapsamında Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde terapi hizmeti alan engelli minikler eğitimlerini tamamlayıp madalya aldı. Atlarla gösteri yapan minikler, eğlenceli vakit geçirirken aileleri de çocuklarının sevincine ortak oldu.
Beylikdüzü’nde engelli miniklere atla terapi eğitimi veriliyor
Festivalde Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün Engelli Yaşlı Biriminden hizmet alan engelli çocukların özel gösterilerle güzel bir gün geçireceğini söyleyen Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ali Onu Başbuğ, "Bizim engelli çocuklarımız bu merkezde 5 aydır at biniş eğitimi alıyorlar. Onları sosyalleştirmek adına atlı terapi çocuklarımıza hizmet olarak vermek adına Beylikdüzü Belediyesi olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bugün eğitimler kapsamında gösterdiler yapacaklar" dedi.
"Çocuğumun özgüveni gelişti"
Aldığı eğitimle çocuğunun özgüveninin yerine geldiğini söyleyen baba Faruk Yazçiçek, "Belediyenin düzenlediği at yarışına katıldık . Bu faaliyetler engelli çocuklarımız için çok önemli. Ama yeterli değil. Aldığı eğitim şuanda rehabilitasyon amaçlı. Topluma daha kolay uyum sağlamaları için çeşitli eğitimler veriliyor. Ata binme de bu eğitimlerin bir parçası. Çocuğum eğitimler sonrasında özgüvenini geliştirdi. İlk başlarda çekingen davranıyordu" ifadelerini kullandı.
"At iyi bir terapidir"
Yegenini izlemek için festivale geldiğini belirten Birsen Aydın, "Küçük yaştan itibaren bu eğitimi alıyor. Onun için çok şey değişti. Ben de hayvanları sevdim onun sayesinde. Geleceğine bakış açısı çok değişti. Veteriner olmak istiyor. At iyi bir terapidir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.