Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beykoz’da Çevre Festivali ve Yeşil Okul Projesi Etkinlikleri’ne yoğun ilgi

Beykoz’da öğrencilerde küçük yaşlardan itibaren çevre bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen Çevre Festivali ve Yeşil Okul Projesi Etkinlikleri’ne öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Festivalde ilçede en çok atık toplayan okullara ödülleri verilirken, Çağatay Akman konseri ve kurulan oyun alanlarında çocuklar doyasıya eğlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Beykoz’da öğrencilerde küçük yaşlardan itibaren çevre bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen Çevre Festivali ve Yeşil Okul Projesi Etkinlikleri’ne öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Festivalde ilçede en çok atık toplayan okullara ödülleri verilirken, Çağatay Akman konseri ve kurulan oyun alanlarında çocuklar doyasıya eğlendi.

Beykoz Belediyesi tarafından öğrencilerde küçük yaşlardan itibaren çevre bilinci oluşturmak, çevre ve atık yönetimi konusunda bilgi sahibi olmaları amacıyla düzenlenen Çevre Festivali ve Yeşil Okul Projesi Etkinlikleri’ne öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Beykoz Çayırı’nda gerçekleştirilen etkinliklere Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, ilçedeki okulların yetkilileri ile çok sayıda öğrenci ailesi ve birlikte katıldı. İlçede çocuklarda geri dönüşüm bilincinin oluşturulması sebebiyle ilkokul ve ortaokul düzeyinde 57 okul arasında başlatılan atık toplama yarışmasıyla 22 bin 901 öğrenciye ulaşıldı. Proje kapsamında ilçe genelinde 78 ton kağıt atığı, 2 bin 405 kilogram bitkisel yağ, 9 ton plastik atık, 4 ton metal atık, 2 bin 106 kilogram atık pil toplandı. Topladıkları atık miktarlarıyla ilçe okulları arasında öne çıkan ilkokullar müzik aletleri seti, akıl oyunları seti ve spor malzemeleri setleriyle ödüllendirildi. Ödüllerin yanı sıra öğrenciler çevreye katkılarından ötürü kendileri için hazırlanan birçok etkinlikle de eğlenme imkanı buldu. Beykoz Çayırı’na kurulan şişme oyun alanlarında doyasıya eğlenen çocuklar Çağatay Akman’ın seslendirdiği şarkılara da hep bir ağızdan eşlik etti.

Yeşil Okul Projesi kapsamında birçok maddeyi toplayan öğrencilerin çalışmaları da alanda sergilendi. Toplanan atıklar sayesinde hem birçok ağacın kesilmesi önlendi hem de büyük oranda enerji ve ham madde tasarrufu sağlandı. Ayrıca biriktirilen organik atıklardan kompost ürünü elde etmek için hazırlanan kompost makinesi de alanda çocuklar tarafından kullandı.

“Vatandaşın bu işe bir ilgisini uyandırmak adına bu yılda bir konser verdik"

Çocukların küçük yaşlardan itibaren çevre bilincini oluşturacak bir projeyi başlattıklarını ifade eden Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, “Yeşil Okul dediğimiz zaman sadece okullarda çöplerin atık olmadığıyla ilgili 2010 yılında başlattığımız bir projeydi. Bu projeyle atıkları kaynağında ayırmak, çocuklara çevre bilincini aşılamak bu maksatla başladı her yıl artarak devam etti. Okullarımızda özellikle bir yarış içerisinde değil ama bir eğlence olsun anlamında çeşitli ödüller vererek bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Atık malzemeleri ayrıştırdık. Aynı zamanda da vatandaşın bu işe bir ilgisini uyandırmak adına bu yılda bir konser verdik. Çocuklarda eğlendi hava da müsaitti “ diye konuştu.

"Çağatay Akman’ı burada görmek mutlu ediyor bizi"

Etkinliklerde çok eğlendiğini ifade eden Dilan Küçük, “Çok güzel geçti, Çağatay Akman’ı burada görmek mutlu ediyor bizi, Beykoz’u mutluyuz. Çağatay Akman’ı seviyorum gidiyorum konserlerine, dün de konseri oldu oraya da gittim, buraya da geldim” dedi.

“Kullandığımız kağıtları geri dönüşüm kutusuna atarak tekrardan temiz bir kağıda çevirebiliriz”

Geri dönüşüm için birçok madde biriktirdiğini söyleyen Berra Bayraktar, “ Bugün burada konsere geldik. geri dönüşüm, örneğin ağaçlardan kağıt yapıyoruz. Bunun için ağaç kesmek yerine kullandığımız kağıtları geri dönüşüm kutusuna atarak tekrardan temiz bir kağıda çevirebiliriz. Camları da bu şekilde yapabiliriz, faydalı” eklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.