Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyin Ölümü Gerçekleşen Şahsın Organları 5 Kişiye Umut Oldu

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 4 gün önce geçirdiği motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki Mustafa Toğman’ın organları 5 hastaya umut olacak.Ayvacık’ta geçirdiği trafik kazası sonucu başını yere vuran...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyin Ölümü Gerçekleşen Şahsın Organları 5 Kişiye Umut Oldu
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 4 gün önce geçirdiği motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki Mustafa Toğman’ın organları 5 hastaya umut olacak.
Ayvacık’ta geçirdiği trafik kazası sonucu başını yere vuran ve Çanakkale Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Mustafa Toğman’ın dün beyin ölümü gerçekleşti. Yaşanan bu durum üzerine Çanakkale organ nakli koordinatörleri Toğman’ın ailesiyle görüştü. Aile beyin ölümü gerçekleşen Toğman’ın organlarını bağışlama kararı aldı. Yapılan operasyonun başarılı bir şekilde geçtiğini belirten Dr. Azem Ülkü, “Bir Çanakkaleli olarak, başkalarına yaşam şansı vermek adına yapılan bağışı çok önemsiyorum. Bu aileye çok teşekkür ediyorum. Başları sağolsun, sabır diliyorum. Mustafa Toğman 4 gün önce motosikletiyle kaza yapmıştı. Kaza sonrasında hastanemizde tedavi altına alındı ve maalesef kurtarılamadı. Dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Aileye o duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Çok derin bir şekilde başkalarına sağlık vermek adına organları bağışlamak istediler. Biz koordinasyonunu yaptık. Az önce ameliyat bitti. Bir karaciğer, iki böbrek Uludağ Üniversitesi’nde bekleyen hastalara nakil edilecek. İki korneası da göremeyen insanlara ışık olacak. Ameliyatı yapan ekibe ve Çanakkale halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Doktoru Burhan Coşkun ise, “ 37 yaşında beyin ölümü gerçekleşmiş olan hastamızın, karaciğer ve iki böbreği Uludağ Üniversitesi’nde organ bekleyen hastalara nakil yapılacak. Buradan organ bağışında bulunan hastamızın yakınlarına teşekkür ediyoruz. Ailesine Allah’tan sabır diliyoruz” dedi.
Bursa’dan bugün özel olarak organ nakil ekibi geldi. Çanakkale Devlet Hastanesi’nde yapılan operasyonla Toğman’ndan alınan 2 böbrek, 2 kornea ve karaciğer Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde organ nakli bekleyen 5 ayrı hastaya nakledilmek üzere karayolu ile götürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.