Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşiz doğuran ’Sarıkız’ ve bir oğlağı doğumdan sonra telef oldu

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde, bir batında beşiz doğuran ’Sarıkız’ adlı keçi ve bir oğlağı doğumdan sonra telef oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde, bir batında beşiz doğuran ’Sarıkız’ adlı keçi ve bir oğlağı doğumdan sonra telef oldu.

Seydikemer ilçesinin Eşen Mahallesi’nde çiftçilik yapan Murat ve Hafize Turgut çifti, ’Sarıkız’ isimli keçilerinin ahırda doğum yaptığını fark ettiler. Turgut çifti mahallede bunan veterinere haber verdi. Veteriner hekim Fehmi Şahpak’ın yardımıyla doğum yaptırılan keçi, biri ölü 5 oğlak doğurdu. Doğumdan bir süre sonra ise anne keçi de öldü. Annesiz kalan 4 oğlak, Turgut ailesi tarafından biberonla besleniyor.

Veteriner hekim Fehmi Şahpak, keçide fıtık olduğu için doğum sırasında zorlandığını ve kendisinin yardımıyla doğumun gerçekleştirildiğini belirterek, "Keçinin biri ölü olmak üzere 5 oğlak dünyaya getirdi. Keçi 5 yavru taşıdığı için doğuma kadar ve doğum sırasında çok zorlandı. Gerekli tedavileri yaptık ama hayvanı kurtaramadık. Hayatta olan 4 yavrunun ise sağlık durumları iyi" dedi.

Keçinin sahibi Murat Turgut ise keçilerine çok iyi baktıklarını söyleyerek, "Bu zamana kadar bu keçi hiç tek yavrulamadı. Keçim öldüğü için çok üzgünüm. Hayatımda ilk beşiz oğlak yapan keçi gördüm. Hayatta olan oğlakları sığır sütüyle besleyip büyüteceğiz. Onlara bir bebeğe bakar gibi bakacağım" diye konuştu.

Keçisi öldüğü için üzüntüsünden ağladığını dile getiren Turgut’un eşi Hafize Turgut ise, “Kendim paralandım. ’Keşke keçim sen öleceğine, ben ölseydim’ dedim” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.